Honnan tudom hogy az a ram amit veszek belefér e az alaplapba?
Figyelt kérdés
Szeretnék új ramot venni és nem tudom hogy az új ram bele fér e az alaplapba!
Ezt honnan tudom? Pl. A ram MHz-étől?
2019. jan. 31. 09:20
1/7 anonim válasza:
Meg nézed az alaplapon a helyét. Megnézed milyen ddr ram kell bele.
2/7 anonim válasza:
Egy fajtán belül a ramok mérete egyforma. Tehát bármilyen ddr3-as ramot bele tudsz tenni bármilyen ddr3-at támogató alaplapba. Ugyanez vonatkozik értelemszerüen a ddr4-re, ddr2-re is. Már amennyiben a fizikai méretekre gondolsz. Ha a ram mennyisége érdekel, akkor az adott alaplap kézikönyve a mérvadó.
3/7 anonim válasza:
Google keresőbe beírod az alaplapod pontos típusát, illetve utána írod hogy "memory support". A kikeresett lista meg fogja mutatni, hogy milyen ramokat tudsz beletenni (DDR2 vagy DDR3, illetve 1333MHz vagy 1600MHz stb.)
4/7 anonim válasza:
Nézd meg az alaplap tipusát aztán guglin kikeresed a leirást és abban benne lesz
Vagy
Kiveszed a ramot és annak a márkáját tipusát keresed meg
Kivenni egyszerű.Két fülecske tartja amit kipattintasz és kilöki a ramot.Visszafele csak egy féle képpen megy bele.
5/7 anonim válasza:
6/7 A kérdező kommentje:
De egy nagyon régi gépembe a ddr2 van és egy mésik régi gépembe is ddr2 akkor azokat miért nem tudom megcserélni(az egsik 2x512 mb a mésik 1x2 gb)
2019. jan. 31. 12:40
7/7 anonim válasza:
Elvileg megtudod cser3lni
sőt ha van elég slot akkor bele tudod rakni mindet (pl4 slotos lapnál)
Csak annyi hogy ha különbözik a megaherc a ramoknál akkor a kisebb megahercen fog menni mindegyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!