Nem lenne baja így a gépnek, ezzel a vidikártyával?
A gépem: Intel celeron 2x2,50Ghz 2GB DDR2 ram, GeForce 405,
80GB HDD.
A videókártyát leszeretném cserélni egy GeForce GTX650-re (1GB DDR5). Nem hajtaná agyon a gépet a videókártya ezzel az összetétellel? Vagy inkább vegyek alaplapot procival (pl. ezt [link] meg még bele 8GB DDR3 ramot? Vagy Tudnátok segíteni Hogy 30 ezer forintból milyen "budget gamer" pc-t lehetne összehozni, ami legalább a lolt vinné minden probléma nélkül, meg gyors lenne a gép? Válaszokat köszi előre is! Lol-t vinné 4k-ban is FHD-ban (ezzel a procival 8 gb rammal meg ezzel a videókártyával). De szerintem olcsóbban is meglenne ha csak lolra kéne, kérlek, segítsetek hozzáértők! Mit kell nézni egy alaplapon? Mondjatok el mindent, köszi előre is... nem tudom hogy mit kell nézni, hogy mitől függ alaplap kompatibilis-e a videókártyával? Akkor a táppal? Gépházbna beleférne-e? STB! Ha tudtok linkeket is dobhattok! Köszi előre is <33
A rossz hír, hogy a jelenlegi konfigodat nem igazán lehet tovább fejleszteni...ha mégis, ahhoz nem ártana egy nagyobb táp.
Böngésztem az apróhirdetéseket, kb ezeket találtam amik értelmesek lennének, persze videókártya egyikhez sincs.
Ennél 5k-t le is tudsz csípni, mert nem kell HDD és Vga ami hozzá van, bár így is 37k lenne az ára...esetleg ha megoldható kevesebb rammal, behozhatod 30k-ra.
Egyértelműen erősebb a mostani gépednél, 4. gen procik mennek a lapba, jó ideig tudod fejlesztgetni használt alkatrészekből. A proci bár combosabb, mint a tiéd, lecserélném később...nem egy erőmű. Mondjuk egy i3-4160-at találhatsz bele 10k környékén. Ez a cucc 26k
Ez régebbi konfig, úgy 2-3 évvel jár a mostani géped után, viszont benne már egy pajkosabb i5 650 proci van, pont 30k az ára.
Ebből a hirdetésből dell t1600 és a dell t3500 lehet számodra érdekes. Előbbi az előző linkhez hasonló, utóbbi ahhoz, amit először linkeltem. 29k és 32k az áruk.
Ami pedig nekem van a sufniban és budget, az egy i3 530 proci (ugyan az a generáció, mint az i5-ös linkben) egy asus p7h55-m alaplapon, 2x2gb ddr3-as kingmax rammal és a proci gyári hűtőjével esetleg házzal (ezt fel tudom ajánlani egy huszasért). Van 2 videókártyám is elfekvőben, de az egyikkel nem vagy kinn a szarból, mert a gtx 650 1gb változata vagy 400%-al jobb nála, a másik meg egy sapphire nitro r9 380 4gb oc backplate kisf*om, ő meg 25kért megy el minimum. Mindegy is, a hátulütője a dolognak, hogy hozzá kelleni fog egy táp, esetleg egy jobb hűtő is, ha tuningolnád.
Hűhh...hát részemről ennyit tudtam hirtelen, nézegesd meg őket, meg majd a többiek is mondanak rájuk/hozzá valamit. Esetleg linkeld be őket egy új kérdésbe, ha ide már nem igazán jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!