Megterhelés alatt a grafikuskártyám kicsit zúg miért? Alaplap hiba?
Egyik ismerősöm gépjébe probáltuk neki nemcsinálta.
Ugy h a tápra gyanakodtam és lecseréltem a régitápomat csak sajnos ugyan ugy zúg...
Alaplapomehet akkor a rossz?
1. Pontos alaplap, videokártya név?
2. Milyen tápod volt, mire cserélted?
3. Biztosan a videokártya zúgott, nem más amit azzal tévesztettél össze?
4. hogy rögzítetted a videokártyát, minden pontosan passzol, le van csavarozva?
5. Gépház pontos neve, be tud remegni a nagyobb ventilátor fordulattól?
Egy coolermaster b600 v2ről cseréltem egy evga 750bqra.
Alaplapom egy msi b350 plus ryzen 5 1600x procival.
Grafikuskártyám jol van rögzitve minden bepattan a hejére és a csavarok phelyükön vannak.Egyébkén egy msi geforce gtx 1060 6gb rol van szó.
Házam egy zalman z9neo ventik csendesek rajta ahogy kell.
És igen biztos h a grafikus kálrtyám.
Azt is észre vettem h ha lehuzom a kártyát a monitorrol akkor abba haggya.
Ugy h probáltam más hdmi kábelal ugyan av a monitorral ugyan az zúg és probáltam más monitorral ugy szint de ha nincsrádugva egy monitorse ugy csendes.
A kártyát nem írtad le, de mindegy.
Az is kérdés mi számít zúgásnak, fémszerű hangja van vagy csak hangos? Mert ha hangos, azzal nincs mit tenni, hűtenie kell a kártyát, ha fémszerűen cicereg, az lehet coil whine, ilyenkor max egy ventilátor csere segíthet rajta (de egyáltalán nem biztos).
Egy gtx 1060 ról van szó.
Igen gondoltam én is arra h coil whine-os csak az a gond h ez előtt volt egy rx580 8gb-om és az nagyon zugott cicerget olyan frekvenciás hangja volt és elsdtam rgyik ismetősömnek aki azt mondja h neki nemcsinál ilyet.Igy vezttem meg a gtx1060at és ez is csinálja csak sokkal halkabban de azért hallani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!