Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows Kernel-Power és...

Windows Kernel-Power és Windows DistibutedCOM 10016 hiba?

Figyelt kérdés

Üdv!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy az utóbbi 2-3 hónapban rendszeresen feldobja a DistributedCOM hibát az eseménynaplóban a gép, rendszerint olyankor kerül bejegyzésre a naplóban amikor egy pillanatra "megakad" a gép, befagy a kép, minden és ha szerencsém van nem indul újra magától.

Viszont itt jön a képbe a Kernel-Power hibakód, ami ugye a rendszer nem megfelelő leállása miatt kerül rögzítésre, de egyszerűen nem jövök rá, hogy ez utóbbit viszont mi okozhatja.

Egyszerűen nem tudok rájönni hol vagy merre felé keressem a hibák okait.

Például: Játszok haverokkal Rainbow six: Siege-t. Egy jó másfél, 2 óra játék után egyszer csak megtorpan a gép, ekkor jön elő a DistributedCOM, viszont ha nem csak 2-3 másodpercig tart a fagyás, akkor jön a Kernel-Power hiba, magától újraindul kékhalál nélkül

Így csak az eseménynapló alapján tudok tájékozódni, hogy akkor most mi is történt de egyszerűen nemhogy 1-ről a 2-re nem jutok még az 1-ig se jutok el...

Nem tudok mit kitalálni és "donor" gép sincs itthon hogy kipróbálgassam az alkatrészeket, hogy hátha hardveres.

Egyéb kérdések elkerülése végett a gép:

-ASrock B75M

-Intel Core i5 3470s

-Corsair Vengeance LPX 2x4GB 1600MHz

-Gigabyte GTX1060 WF2OC

-Kingston HyperX Fury 120GB

-2db Western Digital WD10EZEX

-Seasonic G-650

Legalábbis itt nem értem a Kernel-Power miben létét mivel komolyab kutakodás után addig jutottam, hogy az esetek 99%-ban a fogyasztáshoz mérten túl kicsi táp okozza ezt, de hát ne nevettessük már ki magunkat hogy egy ekkora táp ne bírná el...

A tanácsokat, megoldásokat előre is köszönöm!

2019. jan. 29. 18:28
 1/7 MGéza ***** válasza:

Valóban bírnia kéne. De attól hogy Seasonic még lehet ám hibás. De a distributedCOM hibára más megoldást is írnak:

[link]

2019. jan. 29. 23:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Hál istennek a hiba egyre súlyosabb és gyakoribb továbbá a windows se akar bootolni rendesen az SSD-ről is kb 2 perc addig fekete képernyő fogad majd gobdol egyet és a bejelentkezés után majdnem egyből újra indul, amit még észre vettem hogyha csak úgy böngészek a neten akkor semmi baja, de amint egy FHD youtube vidit kezdek el nézni, kb 30-40 másodperc és megint csak kernel-power hibával újraindul a gép. Egyszerűen esélytelen hogy a DistributedCOM hibát megoldjam mert annyi ideig nem megy stabilan a gép hogy megcsináljam...
2019. jan. 30. 22:19
 3/7 MGéza ***** válasza:
Akkor viszont hibás tápegység vagy alaplap lesz. Szerintem ezt házilag, szerviz nélkül nem tudod kideríteni.
2019. jan. 30. 22:23
 4/7 A kérdező kommentje:

Most azon vagyok hogy legalább filmezni tudjak vele következő szabadnapomig utána elviszem ismerőshöz mert ő a fő szaki ebben a témában és átpakolgatjuk a cuccokat hogy kiderüljön mi a probléma, vagy hogy egyáltalán hardveres probléma-e, ugyanis mikor elkezdődött a hiba 2-3 hónappal ezelőtt akkor frissítettem a Windowst 1803-as verzióra, akkor kezdődtek a gondok.

Bár most megint egy furcsaságot vettem észre miszerint, BIOS-ban visszavettem a memóriák órajeleit a lap és proci által támogatott maximális 1600MHz-ről 1333-ra, most hirtelen pikk-pakk betöltött a Windows és hál istennek már a gépről írok, de nem bízok benne, eléggé méregetem a szemeimmel.

2019. jan. 30. 22:30
 5/7 MGéza ***** válasza:
Memória bizonyos frekvencián való instabilitása lehet a tápellátó áramkör hibája. Alaplapi vagy tápegység eredetű. Ilyenkor alacsonyabb feszültség mellett jellemzően jól működik a cucc. Nekem cpu-val volt ilyen.
2019. jan. 31. 00:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem nagyon hatotta meg, most reggel ugyan úgy folytatja tovább a menstruálást.
2019. jan. 31. 09:13
 7/7 A kérdező kommentje:

Eddig úgy néz ki, hogy megoldódott a helyzet a DistributedCOM 10016 hibát tekintve, ugyanis a link meg egy YT link alapján összehoztam, a hibát mondjuk ugyan úgy felhozza az eseménynaplóban csak most hozzácsapja a LOCAL HOST mellé a gép nevét is, viszont nem akad meg, épp most nyomtam fél óra Rainbow-t meg egy jó 20 perc Dying light-ot és semmi baja, előtte már 10 percel a Rainbow indítása után fagyott/megakadt a kép vagy újraindult.

Továbbá már megfogtam kihúzgáltam mindent a gépben, ami csatlakozó nem kellett azt inkább vissza se dugtam, a tápon másik aljzatba dugtam az egyéb kábeleket, mindent kiporoltam és annyi, egyenlőre teszi a dolgát fagyás nélkül.

2019. febr. 1. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!