Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új HDD-re nem tudom telepíteni...

Új HDD-re nem tudom telepíteni a windowst, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kicseréltem a HDD-t a gépemben és minden egyes próbálkozásomkor mikor kijelöltem telepítésnek a HDD-t valami hibaüzenet nem engedte hogy telepítsem rá.A BIOS-ban már átállítottam a beállításokat AHCIról RAID és IDE módba is de nem ment így sem.Az egyik próbálkozás után már oda jutpttam hogy a windows telepítőjében a lemez választásnál már 2048 GBot ír miközben a HDDm 1TB-os.Mi lehet a gond?
2019. jan. 30. 17:34
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Asrock FM2A55 Pro+
2019. jan. 30. 19:14
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

szia

nem biztos hogy ez de esélyes..

2 éve ismerős vett egy asus laptopot az akkori csucsmodellt, és 5 napja ott bohockodtak vele mert ugyanez volt..

átmentem hozzá, próba ugyanez..

jött a hülye 5let, hogy valami már lehetett a hddn, bár ott azon egy dos volt rajta vagymi..

na linux boot pendriverol, és dd paranccsal

sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdX

majd fél perc mulva ctrl Zvel lelőttem.

(az X a drive arra kell helyettesíteni)

és utána voila a windows megcsinálta a partíciókat és jó lett.

én ezt kipróbálnám veszteni valód nincs.. kezdőknek érdemes a többi hddt addig lehúzni..

2019. jan. 30. 19:15
 13/16 A kérdező kommentje:
PCX oldaláról rendelt Seagate 1TB-os HDD. Lehetséges hogy az lenne a probléma, hogy már van rajta valami?
2019. jan. 30. 19:32
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az lehet a gond. Megpróbálnám azt, hogy átkonvertálom GPT-be a lemezt, hátha gyárilag nem abban volt.

Fontos, hogy U̲E̲F̲I̲ ̲m̲ó̲d̲b̲a̲n̲ bootolj, mert a Legacy elavult és nem is biztos, hogy fog működni.

Telepítőbe belépés után nyomj 𝗦𝗵𝗶𝗳𝘁 + 𝗙𝟭𝟬-et.

Utána írd be, hogy 𝗱𝗶𝘀𝗸𝗽𝗮𝗿𝘁, majd enterezd le.

𝗹𝗶𝘀𝘁 𝗱𝗶𝘀𝗸, enter.

𝘀𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁 𝗱𝗶𝘀𝗸 𝟬 (a 0 helyére írd be a te merevlemezed számát, amit a list disk kiírt).

𝗰𝗼𝗻𝘃𝗲𝗿𝘁 𝗴𝗽𝘁, majd nyomd meg az Entert ismét és elvileg már jónak kell lennie.

2019. jan. 30. 19:46
 15/16 A kérdező kommentje:
Nem használt, így a teljes mérete átíródott 2048GB-ra és telepíteni sem enged.
2019. jan. 30. 21:01
 16/16 anonim ***** válasza:
Esetleg mgpróbálhatod úgy megkerülni a problémát, hogy a régi rendszervinyót visszateszed, az újat bekötöd adattárnak és használatba veszed.(Adsz neki betűjelet meg ilyenek) Ha a gép már hajlandó foglalkozni vele, akkor lehet hogy a formázás is menni fog.
2019. jan. 31. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!