Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem lehet telepíteni...

Miért nem lehet telepíteni rájuk Windowst? (WD Blue vinyók)

Figyelt kérdés

Adott egy Z370-es és egy B360-as chipsettel rendelkező gép illetve egy WD Blue 500-as (használt, de keveset futott és jó állapotban lévő) és egy teljesen új WD Blue 1 TB-os merevlemez.

A probléma az, hogy egyikre sem tudok rendszert telepíteni (W7 32-64 bit) mert mindkettőnél lefagy telepítés elején és semmit nem lehet kezdeni velük.

Viszont egy régebbi, S775-ös konfigban pedig gond nélkül felmegy rá a W7 és működik is, de amint átrakom bármelyik újabb gépbe, kékhalál (nincs hibakód se semmi), újraindít és onnantól se kép se hang.

A Z370-es gépben egy 500-as WD Green van és az tökéletesen működik. + Szintén ebben a gépben egy 1 TB-s WD Blue van torrent vinyónak és az is jó.

Próbáltam már XP-vel leformázni a régi gépben, sikeresen leformázta de az újakban továbbra sem lehet rá rakni rendszert, próbáltam már CD/DVD-ről és pendrive-ról is telepíteni de ugyan ott vagyok.

Tud valaki megoldást erre? Win 8/10-et nem akarok, XP-t már nem támogatja egyik újabb lap sem (még formázni se lehet vele). Fel lehet valahogy rakni bármelyik WD Blue-ra a Win7-et az újabb gépekről?

2018. júl. 10. 20:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kaby Lake sorozatú processzoroktól kezdve már Windows 7-re már nincs terméktámogatás:

"Starting with Intel's seventh generation Core processors, the Kaby Lake series (I7-7xxx, I5-7xxx CPU description = Kaby Lake), processors will only have Windows 10 operating system support."

Forrás: [link]

2018. júl. 10. 21:10
 2/4 A kérdező kommentje:

Ehh. Ha ezt tudom, nem ilyen szart veszek.

Akkor az enyémre hogy ment fel?

A B360-as lapban i5 8400 van

A Z370-esben i7 8700k. És mégis fel tudtam rakni rá a Win7-et gond nélkül WD Green vinyóra.

2018. júl. 10. 21:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálam most járt egy gép (Z370-es alaplap és i5-8600K CPU), gond nélkül felment rá a Win7, először egy WD Black HDD-re, aztán átraktam egy SSD-re, most is tökéletesen fut. A MS ugyan szemétkedett, nem volt hajlandó frissíteni a rendszert, mert túl új a CPU, de a WSUS ezt a problémát is megoldotta.

Itt az volt a megoldás, hogy a gyári oldalról (Asus) leszedett programmal csináltam egy telepítő CD-t, amibe már integrálva volt néhány driver és azzal egyből települt, illetve a gyári Win10-es driverek egy része, bár az oldalon nem szerepelt, de tökéletes volt Win7 alá is. Nézz körül az alaplap gyártójának oldalán, hátha van valami megoldásuk.

2018. júl. 10. 21:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben, megnézem, köszönöm!
2018. júl. 10. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!