Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hol tároljátok a filmjeiteket?

Hol tároljátok a filmjeiteket?

Figyelt kérdés

Illetve a képeket, zenéket stb.

Pendrive-ok, külső merevlemez? Esetleg valami online szolgáltató?

Több száz GB-ról lenne szó. Gondolkodom egy HDD-n, de nem tudom hány évig bírja majd.

2019. jan. 26. 01:08
 1/9 anonim válasza:
Képeket egyszerre gépen, memória kártyákon, pendriveon másolva, zenét CD-n, filmeket DVD-n.
2019. jan. 26. 06:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Képek felhőben. Filmek NAS.
2019. jan. 26. 07:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Én belső HDD-n. Persze sok lehetőség van. Több száz giga az manapság semmi.
2019. jan. 26. 08:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Én a filmeket nem tárolom, VPN-el nézek streaming szolgáltatásokat, de ha véletlen nem elérhető ott se amit néznék, akkor lekapom pár perc alatt.

Zenéket és képeket meg HDD-n és a Google szerverein, mert semmi olyan nincs közöttük amit szégyelnék ha kikerülne.

Ha nagyon fontosak lennének az ilyen adataim, akkor építenék egy NAS-t és Raid 1-be kötném, a képeket meg egy biztonságosabb felhőbe is feltenném.

2019. jan. 26. 08:53
 5/9 Liki István válasza:
Filmmániásként 16 évvel ezelőttig vhs kazettán tároltam, aminek nagy részét digiztem és dvd-n tárolom jelenleg. kb. 2 éve kezdtem mindenből kettőt készíteni külön dvd-re. Rendszeresen veszem elő a 15-16 évvel ezelőtti dvd-s felvételeket + biztonsági másolatot készíteni és azt kell mondjam, hogy kutya bajuk 1-2 kivételével. A pendrive filmtárolásra túl drága, ráadásul nálam 2 évnél többet még egy sem bírt. Merevlemez már 2 ment tönkre rengeteg filmmel. A dvd megjelenésekor bíztam benne és még nem csalódtam. Arról nem is beszélve, hogy 400 GB(100 lemez)-ra számolok 6-7 ezrest forintban és a tárhelyet elosztom kettővel, akkor 50 lemezen tárolt filmek megvannak duplán. Jó, ezzel rengeteg macera van(írás 2x, tárolás, rendszerezés, biztonság stb.) Nézésre ugyanezeket csak a gépen átmásolva pl. pendrive-ra külső merevlemezre és bele a tv-be. Nem dvd lejátszóval járatva. Szóval ami a kezemben megfogható, az van. Ezt értem a felhőre. Abban nem bízok és nem is hallok sok jót róla.
2019. jan. 26. 14:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Régen VHS kazettán, utána DVD lemezen, Most már külső belső HDD-n. Pár darab filmet tettem pendrivere és SD kártyára is.

Utolsó válaszolónak:

Akkor szerinted, vissza kellene szokjak DVD lemezekre hogy biztonságosabb helyen legyenek a filmek?

2019. jan. 27. 15:43
 7/9 Liki István válasza:

A saját tapasztalatomat írtam le. Én azt a mennyiséget már nem akarom felmásolni HDD-re, de ha el is szánnám rá magam egyszer, mert mondjuk végét látnám a dvd-nek, akkor is biztos két külön helyen tárolnám ugyanazt.

Mondjuk a vhs kazettáim is megvannak még és tudok ritka vagy eltűnt filmeket átvenni dvd-re, tehát még azt sem nevezem halottnak. Visszatérve a dvd-re, ha tönkremegy mondjuk 100 lemezből 2-3, akkor is megmarad még 97%-a. A 2 TB-os külső ha tönkremegy, mi a garancia, hogy a mondjuk sok száz dvd-nyi film még lenyerhető róla?

Én is használok mindenféle tárolót, de a dvd-ben nem csalódtam annyit, mint akár pendrive-ban, merevlemezben, felhőben. Ezeket én csak ideiglenes tárolásra és rendszeres használatra tartom. Az is biztos, hogy mindennel óvatosan kell bánni.

2019. jan. 27. 16:39
 8/9 anonim ***** válasza:

"mi a garancia, hogy a mondjuk sok száz dvd-nyi film még lenyerhető róla?"

Semennyi, vagy cégek de horror áron.

3 helyen tárolom a filmeket, 2 külső, 1 belső, hamarosan veszek 2db 1 TB külső HDD-t.

SD kártyák biztonságosak?

Hosszútávon?

Te csalódtál már bennük?

Én még 1x sem, van 8-10 éve SD kártyám is.

Én belső HDD-be csalódtam 2x, egyik külső HDD-m is pár év múlva meg adja magát.

2019. jan. 27. 16:47
 9/9 anonim ***** válasza:

fontosabb adatok (családi fotók videók effélék) 2-3 különböző felhőszolgáltatásban(google drive, dropbox, onedrive) és persze otthon is 2-3 hdd-n

filmek, sorozatok hdd-n plusz van egy biztonsági hdd is róluk

2019. febr. 2. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!