Hol tároljátok a filmjeiteket?
Illetve a képeket, zenéket stb.
Pendrive-ok, külső merevlemez? Esetleg valami online szolgáltató?
Több száz GB-ról lenne szó. Gondolkodom egy HDD-n, de nem tudom hány évig bírja majd.
Én a filmeket nem tárolom, VPN-el nézek streaming szolgáltatásokat, de ha véletlen nem elérhető ott se amit néznék, akkor lekapom pár perc alatt.
Zenéket és képeket meg HDD-n és a Google szerverein, mert semmi olyan nincs közöttük amit szégyelnék ha kikerülne.
Ha nagyon fontosak lennének az ilyen adataim, akkor építenék egy NAS-t és Raid 1-be kötném, a képeket meg egy biztonságosabb felhőbe is feltenném.
Régen VHS kazettán, utána DVD lemezen, Most már külső belső HDD-n. Pár darab filmet tettem pendrivere és SD kártyára is.
Utolsó válaszolónak:
Akkor szerinted, vissza kellene szokjak DVD lemezekre hogy biztonságosabb helyen legyenek a filmek?
A saját tapasztalatomat írtam le. Én azt a mennyiséget már nem akarom felmásolni HDD-re, de ha el is szánnám rá magam egyszer, mert mondjuk végét látnám a dvd-nek, akkor is biztos két külön helyen tárolnám ugyanazt.
Mondjuk a vhs kazettáim is megvannak még és tudok ritka vagy eltűnt filmeket átvenni dvd-re, tehát még azt sem nevezem halottnak. Visszatérve a dvd-re, ha tönkremegy mondjuk 100 lemezből 2-3, akkor is megmarad még 97%-a. A 2 TB-os külső ha tönkremegy, mi a garancia, hogy a mondjuk sok száz dvd-nyi film még lenyerhető róla?
Én is használok mindenféle tárolót, de a dvd-ben nem csalódtam annyit, mint akár pendrive-ban, merevlemezben, felhőben. Ezeket én csak ideiglenes tárolásra és rendszeres használatra tartom. Az is biztos, hogy mindennel óvatosan kell bánni.
"mi a garancia, hogy a mondjuk sok száz dvd-nyi film még lenyerhető róla?"
Semennyi, vagy cégek de horror áron.
3 helyen tárolom a filmeket, 2 külső, 1 belső, hamarosan veszek 2db 1 TB külső HDD-t.
SD kártyák biztonságosak?
Hosszútávon?
Te csalódtál már bennük?
Én még 1x sem, van 8-10 éve SD kártyám is.
Én belső HDD-be csalódtam 2x, egyik külső HDD-m is pár év múlva meg adja magát.
fontosabb adatok (családi fotók videók effélék) 2-3 különböző felhőszolgáltatásban(google drive, dropbox, onedrive) és persze otthon is 2-3 hdd-n
filmek, sorozatok hdd-n plusz van egy biztonsági hdd is róluk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!