Manapság Gamer gépbe mért javasolják inkább az ATX alaplapot?
- Sok helyen olvastam már hogy a matx sokkal inkább "multimédia" orientált, tehát úgy mond minden kis helyen elfér vegyük ezt példának.
- Másik ami nagyon gyakori az pedig overclock esetén, hogy sokkal több hely van a "rendszernek" szellőzni, és sokkal inkább testre tudjuk szabni,szerelni a nagy hely miatt.
- * VRM hűtő borda sokkal jobban ki van szabva mint a matx-nek.
- Alaplapban az ASUS kiemelkedő ˇBIOS szintenˇ sokkal több lehetőséged van, ami a te érdekedet szolgálja : dram timing control, Extreme tweaker, !!offset voltage!!, VRM DESIGN!!!!!!!!!!
-- " Minden GAMER gépben, ATX alaplap van"
Tehát a kérdésem, valóban az Asus alaplap a legjobb AM4 alá? Illetve megér annyit mint egy sima matx alaplap de úgy nézzétek legalább 3-4 évre kellene..
Akkor ez a VRM hütő borda ez overcloock esetén számit?
Mert ha nem, akkor egy R5 2600/R5 1600x menne majd bele oc nélkül természetesen, de a ramok jól müködjenek az a cél..
A VRM a feszültség szabályzó, OC-hoz nagyon fontos a stabil feszültség, és a hűtött vrm is, igen. (Tehát nem csak a hűtése különbözhet, hanem a hatékonyságuk, mennyiségük.)
OC nélkül egy fapados lapon lévő vrm is megfelelő, ram támogatás pedig b4xx chipseteknél már elég jó.
Akkor ez esetben lényegtelen hogy Asus,Msi,ASrock nem?
A lényeg hogy legyen ATX B450 (ASUS)?
Így van. Mondjuk azért akad egy-két apró tényező még attól függetlenül is, hogy tuningra veszel lapot vagy sem. Pl ami nekem van alaplapom minden, csak épp nem jó... Az integrált audiovezérlője az összes többi integrálthoz képest is egy hulladék, a BIOS kezelőfelület egyáltalán nem felhasználóbarát és elég buta opciók is vannak benne, de maga az alaplap sem egy stabil szerkezet. Buta opciók alatt értem azt, hogy pl. nem tudom bekapcsolni az alvóból ébresztést USB eszközökkel funkciót (billentyűzet, egér), mert ha bekapcsolom, akkor az előlapi port a gép kikapcsolása után is világít, ami este számomra zavaró. Az ismerősöm is MSI lapot vett nem olyan rég, egy B350 Gaming Pro Carbon lapot, de ő sem elégedett azzal amit kapott. Amúgy nekem egy MSI B150M Bazooka Plus alaplapom van és nem, összességében én sem vagyok elégedett azzal amit kaptam. Az előző Asus lapom után ez a kis apróságaival (amik egy részét fel sem soroltam azokkal együtt is) egy eléggé negatív véleményt alakított ki bennem az MSI lapokról és az egyszer biztos, hogy legközelebb Asus lapot veszek, vagy talán Gigabyte-ot. Mondjuk új Giga lapokkal nincsenek tapasztalataim, régebbi modellekkel viszont volt dolgom és azok jól teljesítettek, elégedett voltam velük.
Amúgy alapvetően meg mindegy milyen lapot veszel, ha nem tuningolsz, ez igaz, viszont tuning nélkül is érdemes körültekintőbben választani, mert okozhat kisebb galibákat egy rosszabb választás. Asus-t tudok javasolni, ami garantáltan bármelyik árkategóriában a legjobbat fogja neked nyújtani, a méret pedig mindegy. ITX gamer gépet is lehet építeni, volt már rá példa, a VR-os srácok csináltak már olyat is asszem, csak mondjuk egy ITX-lap lehet még drágább is az átlagnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!