Manapság Gamer gépbe mért javasolják inkább az ATX alaplapot?
- Sok helyen olvastam már hogy a matx sokkal inkább "multimédia" orientált, tehát úgy mond minden kis helyen elfér vegyük ezt példának.
- Másik ami nagyon gyakori az pedig overclock esetén, hogy sokkal több hely van a "rendszernek" szellőzni, és sokkal inkább testre tudjuk szabni,szerelni a nagy hely miatt.
- * VRM hűtő borda sokkal jobban ki van szabva mint a matx-nek.
- Alaplapban az ASUS kiemelkedő ˇBIOS szintenˇ sokkal több lehetőséged van, ami a te érdekedet szolgálja : dram timing control, Extreme tweaker, !!offset voltage!!, VRM DESIGN!!!!!!!!!!
-- " Minden GAMER gépben, ATX alaplap van"
Tehát a kérdésem, valóban az Asus alaplap a legjobb AM4 alá? Illetve megér annyit mint egy sima matx alaplap de úgy nézzétek legalább 3-4 évre kellene..
Szerintem megválaszoltad magadnak.
Amúgy vannak normális mATX lapok is, javarészt drágábbak mint a sima ATX társai. (Kissebb hely, nehezebb gyártás, cserébe kompaktabb)
Nekem "gamer" gépben volt már mATX lapom is, viszont AM4-re nem találtam olyan mATX-et ami tetszett volna (x470) így maradt az ATX-es "x470 Aorus ultra gaming"
Köszi szépen, akkor erre igyekszek majd figyelni hogy mindenképpen ATX legyen, gépház függően..
Valóban a tápon,alaplapon nem érdemes spórolni mert csak a baj lesz velük..
"Tehát a kérdésem, valóban az Asus alaplap a legjobb AM4 alá?"
Amúgy ez olyan mint hogy Mercedes vagy BMW?
Aorus/MSI/Asrock lapok is vannak olyan jók mint az Asus alaplapok. Persze árkategóriát is kell nézni, tehát nem a legdrágább asus am4 lapot ami mondjuk 100k hasonlítani egy 30ezres aorus laphoz. (Aours lapból is vannak 100k körül amúgy)
"Ez az, az alkatrész amely minden hardvert összekapcsol - ha ez a pont gyenge akkor ez fogja meghatározni a gép teljesitményét - egyetértünk?"
Félig. Hogy megértsd pl olcsó am4-es lapban nem tudod húzni az egekig a procit a gyér vrm miatt. Ez hátrány, de csak annak aki húzni akarja. Ha nem akarod húzni ebben az esetben egy 100 és egy 30k-s alaplap is ugyanúgy kiszolgálhat. (tekintsünk el attól hogy pl a 100k-son van integrált wifi, mondjuk hogy neked nem kell)
Asus csak egy marka, akiket idezojelben felsoroltal ervkent azt minden alaplap tudja ma mar.
Asus felsokategoriaban valoban jo lapokat gyart, de peldaul nem nagyon van versenykepes lapja 50k alatti szektorban, tobbet pedig valoszinuleg felesleges koltened ra, foleg mivel am4 procikat alapbol nem tudod 3.9 fole huzni ertelmesen, laptol, vrmtol fuggetlenul.
Asrock b450 pro4-et szokas javasolni a jo felszereltseg es ar/ertek miatt, giga lapok is jok (kiveve ds3h tipusok).
Pontosabban ezekre gondoltam:
Asus AM4 Prime B450-Plus DDR4/SATA3/GLAN/7.1/USB 3.1
ASUS MB - SOCKET AM4 - PRIME B350-PLUS AMD
Ez az árkategória kb így néz ki most:
ASRock b450 pro4 < Asus Prime B450-Plus < MSI B450 Tomahawk
Felszereltségben és "bios opciókban" eléggé megegyeznek, VRM-ben balról jobbra egyre erősebbek.
ui.: mivel csak ~1000Ft különbség van asus és msi lap között, asusra nyugodtan mondható, hogy kaki választás tomahawkhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!