Lenovo Thinkpad t420ra hogy installáljak új oprendszert ha sem pendriveról sem USB optikai meghatóról nem enged bootolni?
Tehát adott Thinkpad T420. A biosban marha egyszerű mert USB enabled, boot szekvencia enabled other boot source (sorrendet nem lehet megadni) majd bootnál kell F12-t nyomni és a bios saját boot menüjéből kiválasztani a boot source-t.
Na oké na de itt nekem sem a pendrive sem az USB external optical drive nem jelenik meg.
Csak ennyi van Windows Bott Manager és slussz.
Akkor mit tehetek? Hogyan bootoljak a pendriveról vagy DVD-ről?
Ami a FŐ VICC, hogy lehúztam a HDD_t a SATA-ról és akkor is kidobja hogy WIn Boot Manager!!
Na de nincs is benn a HDD, nincs WIn se , akkor milyen Win Boot Managert akar indítani a csórikám?
Ugye a gyártói lépések egyértelműek
Power on the system and do one of the following:
Insert the Windows 10 installation DVD into the optical drive and then start the computer from the DVD.
Connect a Windows 10 installation USB flash drive to the computer and then start the computer from the USB flash drive.
Press F12 to select the boot sequence.
Choose to start the system from the DVD or the USB Flash drive.
Na de hogy „choose“ ha meg se jelenik a pendrive?
A pendrive ellenőrzött hibátlan másik gépen azonnal bootol.
Ha neked a pénz nem számít vigyed, nem fognak olcsón dolgozni előre szólok.
Pedig csak annyi dolgod lenne hogy elindítod Windows 7 alól a Windows 10 telepítőt, azt csá...
Az meg hogy nem tudod USB -ről boot -oltatni 100% -os user error. Én legalábbis még ilyen módon nem láttam meghibásodni semmilyen számítógépet.
"Az meg hogy nem tudod USB -ről boot -oltatni 100% -os user error. É"
Értem. persze... és az is user error ugye hogy a belső lenovo sata dvdromról semi bootol ugye? Az is user error ugye??
mikor az annyi hogy dvd betesz és boot source kijelöl és kész.... az is user error ugye hogy a bios nem is látja a saját dvd romját.
az is user error?
(és most jön a dum ahogy akkor az a dvd rossz... asztali gépre rákötöttem sata usb adapterrel és láss csodát abszolút hibátlan...
"Én legalábbis még ilyen módon nem láttam meghibásodni semmilyen számítógépet.
"
csak egy aprórásgot mondok. a pendriveon van státuszjelző led. ami azonnal kigyullad ha usb -bde dugom.
És láss csodát itt nem gyullad... de a pendrive meg jó hiszem más gépen azonnal ég.
de ennek a gépnek az sub portjai is jók, hiszen napi használatban vannak....
ja és HÁROM külön pendrive ki lett próbálva egyik se jó érdekes módon... és ez hiba csakis boot módban jelentkezik...
na ez is user error?
"Elindítod Windows 7 alól a Windows 10 telepítőt"
Ez se működött?
Bios frissítést megcsináltad?
Akkor valóban van valami kis baja.
A BIOS hibalistába nem írnak ilyen típusú USB hibákat.
Persze attól még nem árthat frissíteni.
Ha nem tudod Windows alól indítani a telepítőt, a másik metódos az, hogy szereled a vinyót, berakod egy asztali gépbe (vagy másik laptopba). Ott el kezded telepíteni rá a Windowst, de az első újraindulás után, mikor már a telepítőfájlok fel vannak másolva, kikapcsold a gépet, majd átrakod a vinyót te gépedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!