Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lenovo Thinkpad t420ra hogy...

Lenovo Thinkpad t420ra hogy installáljak új oprendszert ha sem pendriveról sem USB optikai meghatóról nem enged bootolni?

Figyelt kérdés

Tehát adott Thinkpad T420. A biosban marha egyszerű mert USB enabled, boot szekvencia enabled other boot source (sorrendet nem lehet megadni) majd bootnál kell F12-t nyomni és a bios saját boot menüjéből kiválasztani a boot source-t.

Na oké na de itt nekem sem a pendrive sem az USB external optical drive nem jelenik meg.

Csak ennyi van Windows Bott Manager és slussz.

Akkor mit tehetek? Hogyan bootoljak a pendriveról vagy DVD-ről?

Ami a FŐ VICC, hogy lehúztam a HDD_t a SATA-ról és akkor is kidobja hogy WIn Boot Manager!!

Na de nincs is benn a HDD, nincs WIn se , akkor milyen Win Boot Managert akar indítani a csórikám?

Ugye a gyártói lépések egyértelműek

Power on the system and do one of the following:

Insert the Windows 10 installation DVD into the optical drive and then start the computer from the DVD.

Connect a Windows 10 installation USB flash drive to the computer and then start the computer from the USB flash drive.

Press F12 to select the boot sequence.

Choose to start the system from the DVD or the USB Flash drive.

Na de hogy „choose“ ha meg se jelenik a pendrive?

A pendrive ellenőrzött hibátlan másik gépen azonnal bootol.

2018. dec. 25. 11:22
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

"kérd meg az egyik haverodadt."

és akkor vak vezet majd világtalant.

már a lenovo supporttól is megjött a válasz nesze semmi fog meg jól: nyomjam az F12-t és a felbukkanó boot menübe válasszam ki a pendriveot.

És ilynekor érzem azt hogy vagy ők hülyék vagy én.

Nyomom az F12-t. Látom a boot menüt. De a boot menü üres semmit se lehet kiválasztani.

A lenovo support erre: meg kell jelennie a pendrive-nak.

Hát bakker márpedig nem jelenik meg.

2018. dec. 25. 11:50
 12/26 P.O.C. ***** válasza:
100%

" "Probált meg a windows7 tel"

Hahahhahaha! AZ van rajta most minek kéne az..."

Az a fent lévő Windows 7 működik még? Ha igen, akkor kerüld meg a problémát a segítségével. Simán indítsd a Windows 10 telepítőjének setup.exe -jét Windows 7 alól. Szépen fel fogja frissíteni neked. Olyan beállítás is van, hogy az előző rendszerből semmit se hagyjon.

2018. dec. 25. 11:54
 13/26 anonim ***** válasza:

Melyik hányas Bios van rajta?

Azt kiírja elvileg esetleg egy fényképet csinálhatnál róla vagy leírhatnad.

Win 10 re akarod frissítenivagy esetleg linuxot akarsz rátenni?

Nekem egy használt x230 vettem és nekem volt egy bios frissítésem azt fel is raktam.

Nálad nincs ilyen: System update vagy mi annak a neve.

[link]

Innen

ThinkVantage Technology->

Lenovo System Update for Windows 10 (32-bit, 64-bit), 8.1 (32-bit, 64-bit), 8 (32-bit, 64:

[link]

Ha telepíted ott feldobb egy rakat frissítést(nem tudom, hogy megcsináltad-e már)

2018. dec. 25. 11:58
 14/26 anonim ***** válasza:
#12 az is egy megoldás
2018. dec. 25. 12:01
 15/26 A kérdező kommentje:

"Melyik hányas Bios van rajta?"

Az mindegy mert az USB Boot akármelyik bios-sal kell menjen. egyébként meg se néztem de sztem a legújabb bios van.

2018. dec. 25. 12:07
 16/26 anonim ***** válasza:
Windows 10 Media Creation Tool-al csinaltad?
2018. dec. 25. 15:12
 17/26 A kérdező kommentje:
unetbootinnel de azóta másikat is csináltam rufussal. egyiket se látja.
2018. dec. 25. 17:30
 18/26 anonim ***** válasza:

Go to the BIOS Setup page.

In the BIOS page go to the "Startup." tab.

Press, "Enter, (the, "Boot," option should be hilighted)."

Now... You don't see the USB device listed, huh?

Press, "F9," for, "Setup Defaults."

A dialogue will appear that asks, "Setup Confirmation. Load default configuration now?" To which you will press enter for, "Yes."

After you do this ALL of the bootable devices should appear. I went from only seeing two devices to seeing 12 devices. If your USB jump drive is in, it should display the make/model of the USB device too. You can then press the +/- keys to move that device to the top of the list.

2018. dec. 26. 10:45
 19/26 A kérdező kommentje:
megvagyok ezzel is. semmi. üres. sem a pendrive sem az usv dvd rom sem a belső sqata dvd rom nem látható
2018. dec. 26. 10:50
 20/26 A kérdező kommentje:
nem baj jan 2-én első dolgom lesz leadni a lenovo márkaszervizbe majd ők megokoskodják
2018. dec. 26. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!