Mennyit ér a laptopom szerintetek?
Dell Latitude E6400
Core 2 Duo P8700
2*2Gb ddr2 ram
250gb 7200rpm hdd
A gép teljesen jól működik, egy hete újra lett pasztázva, viszonylag hűvös is lett. Tele van matricázva (nem ilyen chipses zacskós rossz minőségű, stickerbomb), ezt gondolom ha leszedem és letisztítom akkor többet érhet.
Ezen kívül esztétikailag mivel 8 éves elmúlt apróbb karcok kopások vannak rajta. A kijelzője hibátlan, szép a képe.
Illetve egy érdekesebb gondja van, ha ki van kapcsolva a gép de bent az akkumulátor, akkor azt lemeríti.
Ezt úgy oldom meg, hogy pl mikor suliba elviszem, akkor kiveszem, amikor használom beteszem, 3 másodperc, de tudom, hogy sajnos ez is levesz az értékéből.
Cserébe akksiról kb 3 órát el tud menni.
Mit gondoltok mennyit érhet?
Használt oldalakon is elég változó, max talán 25, de úgy gondolom ez 20 lehet. Szerintetek?
15-20k-t érhet, többet nem adnék érte.
Sajnos ez egy nagyon régi gép, és az alapvető dolgok is éppen döcögnének rajta (böngésző, paint, messenger stb).
Hátránya a HDD, amiből kevés van. Mostanság nagyon a földön vannak az SSD árak, ha beleszerelsz egyet akkor az dobhat az értéken (gyorsabban töltenek be a programok, nagyobb akkumulátor üzemidő, mivel az SSD kevesebbet fogyaszt, és nem mellesleg mivel az SSD-ben nincsen mozgó alkatrész időtállóbb).
4gb ddr2 ram gyorsan elfogyhat, google chrome lazán elvehet 2gb-t is, és a többi programról nem is beszéltünk. Fontos az is hogy a ddr2 lassabb, mint a ddr3 vagy ddr4, tehát még több ram kéne ahhoz, hogy ne legyen 100% kihasználva.
Remélem segíthettem, üdv!
8 éves, mikori a HDD benne? ugyan úgy 8 éves? Mert az sokat levesz az értékéből, ha túl van hajtva.
Meghirdetheted 20 körül, csak kérdés lesz-e valaki, aki megveszi vagy sem.
Szerintem a gyári van benne.
Win 7-tel használom, visual studio megnyitva, spotify, chrome egy youtube-al, meg egykét oldallal + egy fájlkezelő és bőven elég neki a ram.
2gb-ról bővítettem, na az kevés volt tényleg, de így nem megy 3,5 fölé, csak játékokkal, meg pl fullhd videónál meglehet, de alapból olyant nem nézek, mivel kijelzője se akkora felbontású.
Egyébként durva, hogy mennyire gyors, hiába csak hdd van benne (hd sentinel teljesítmény-kondíció 100-100%).
Még ha rendes kikapcsolt (nem hibernált) állapotból kapcsolom be akkor is nagyon gyorsan bootol, és kikapcsolás is gyors, mégegyzser mondom windows 7-tel.
Linuxxal is próbáltam, még jobb volt a helyzet.
Jó, nem erős gép, de abszolút nem lassú, szóval ilyen gond nincs vele, netezés, filmnézés, programozás, multimédia, ilyenekre kitűnő.
Ssd-n énis gondolkodtam, de mivel kb 7-8k egy 120gb-os, nem teszek bele, túl drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!