Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Manapság mennyire veszélyes...

Manapság mennyire veszélyes XP-t használni?

Figyelt kérdés
Van a nagyimnak egy Albacomp laptopja, Core Duo T2350, 1 GB ram, 2014-ig használtam, XP-vel, eldöcögött. Aztán feltettem rá egy Vistát, a hajamat tudtam volna kitépni, akkor pár hónap múlva vettem egy kicsit korszerűbbet. De viszont ezt megkapná a nagyanyám, csupán böngészne, semmi más. Mennyire rizikós az XP manapság, merthogy azzal szépen megy.
2018. dec. 14. 23:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Akkor sokkal jobban jársz mondjuk egy Lubuntu-val.

Az legalább használható is, az XP-vel ellentétben ami meg nem.(tudtommal már Vistára sincs normális, támogatott böngésző, XP-re meg talán vírusirtó sincs)

Amúgy annak a használata is gyerekjáték, a feltelepítése meg még egyszerűbb mint Win esetén.(next,next,finish az egész)

2018. dec. 14. 23:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Semennyire.

Nincs már hozzá támogatás, viszont ahogy visszaszorul a piaci részesedése, egyre kevésbé lesz támadási célpont.

Ezzel együtt, ha csak a böngészés a felhasználási cél, komolyan elgondolkozhatnál egy Linux disztrón. A gépigényük alacsony és komplett rendszert kapna a nagyi mindenre amire szüksége van, mindenféle programtelepítés nélkül.

Egy Linux Mint, vagy Ubuntu megfelelne neki.

2018. dec. 14. 23:58
 3/6 anonim ***** válasza:
én még valami könnyebbet tennék rá pl puppy linux vagy tiny core
2018. dec. 15. 00:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Linuxot tegyél rá (Lubuntu, vagy Debian Xfce-vel).
2018. dec. 15. 07:37
 5/6 anonim ***** válasza:
21%

"Mennyire rizikós az XP manapság"

Semennyire, az-az teljesen megbízható.

Valamelyik idióta elterjesztette ezt a baromságot, hogy nincs támogatás akkor nem is biztonságos, -de teljesen biztonságos.

A biztonságot nem a támogatottsága fogja megadni, hanem a használata, és beállítsa.

Régebbi soft-k:

[link]

[link]

Nyugodtan tedd fel a nagyidnak, az XP-t + frissítésekkel + a .NET keretrendszert

( [link]

Malwarebytes-t, ublock origin-t, bekonfigolod és örülhet nagyid is.

Természetesen akár linux is szóba jöhet ha tényleg böngészésre használja.

2018. dec. 15. 08:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Végülis egy teljesen lebutított win7 startert raktam rá, a körülményekhez mérten elég jól használható. Köszönöm a válaszokat, de a Linuxhoz nagyon át kellene állni.
2018. dec. 15. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!