Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vége a gépnek? Robbanás volt...

Vége a gépnek? Robbanás volt benne.

Figyelt kérdés

Észre vettem ma egy kapcsolót a táp hátulján ahogy bedugtam a hangszórót.

Így kézzel nem lehetett kapcsolni, de egy lapos csavarhuzo pontosan bele fért.

Na most nem tudom, hogy ez miatt e, de mikor mögé bújtam és belenyomtam akkor felrobbant.

Hallottam már AK-t és pont olyan hangja volt.

Füstölt is sokáig és nagy füst csomója volt felfelé!

Mindennek vége?

Mire felültem már nem volt semmi a monitoron. Hibát se ír csak azt hogy out of range vagy mit.

Mi a helyzet?

2018. nov. 23. 15:56
1 2 3
 21/21 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Az eszközeik ha kétszer annyi árammal mennek azt, hogy?"

A processzornak sem 110, sem 230V nem kell a működéséhez. Típustól függően kb 1V-3V közötti feszültség kell a működésükhöz. A tápegység egy konverter (is), ami a 110, illetve a 230V-ból megcsinálja a processzor működéséhez szükséges.... 12V-ot :) Na és hogy jön akkor ki az az 1-3V? További átalakítás(okk)al. Tehát ha a procinak kell mondjuk 95W (ebben sem feszültség, sem áramerősség nincsen így külön!), akkor a tápegységnek kell biztosítania kb 8A áramerősséget 12V feszültségen. De ezeket az összefüggéseket nem pár sornyi írásból, hanem mondjuk néhány fizikaórából kellene megtanulni.

2018. nov. 23. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!