Vége a gépnek? Robbanás volt benne.
Észre vettem ma egy kapcsolót a táp hátulján ahogy bedugtam a hangszórót.
Így kézzel nem lehetett kapcsolni, de egy lapos csavarhuzo pontosan bele fért.
Na most nem tudom, hogy ez miatt e, de mikor mögé bújtam és belenyomtam akkor felrobbant.
Hallottam már AK-t és pont olyan hangja volt.
Füstölt is sokáig és nagy füst csomója volt felfelé!
Mindennek vége?
Mire felültem már nem volt semmi a monitoron. Hibát se ír csak azt hogy out of range vagy mit.
Mi a helyzet?
De ezt menet közben miért engedi átkapcsolni és hogyan lehet, hogy angolszász helyeken kevesebb áram is elég a gépnek?
Típusát nem tudom megnézni, felrobbant... Sose derül ki Aida64 nélkül.
Én azért fenntartásokkal kezelném ezt a kérdést. Nem tudom elhinni, hogy valaki ép ésszel ilyet csinálna működő gép mellett. Egyáltalán mi oka lenne rá? Mit vártál ettől a mozzanattól, mi fog történni? Turbózza a géped?
Attól függetlenül hallottam már másról is, hogy átkapcsolja. Na de működés közben?
"Ilyen hülyeséget! Miért van rajta ilyen kapcsoló egyáltalán ha felrobbantja?"
Azért, mert nem mindenhol 230V-os a hálózat, így meg univerzálissá válik. Ha 110V-os hűlózaton (pl USA) kapcsolod át, akkor ott úgy működne normálisan (addig meg sehogy). És azért kell csavarhúzóval állítgatni, hogy véletlen ne sikerüljön átkapcsolni. De amikor a hozzá nem értés akaraterővel párosul, akkor baj van :)
Akkor nálunk miért nem 110V van?
Ha Amerikában valaki működésközben atkapcsolja neki is felrobban?
Azért mert a 110V-os rendszernek számos hátránya van a 400/230-al szemben.
Arrafelé energetikából elég nagy az önfejűség.
"Ha Amerikában valaki működésközben atkapcsolja neki is felrobban?"
Nem. Ha egy eszköz azt várja, hogy 230V körüli feszültségre legyen kötve, de csak 110V-ra kötöd, akkor vagy be sem indul, vagy nem fog jól működni, de nem robban fel. Míg fordítva, ha egy eszközre, ami 110V feszültséget vár, de te 230V-ra kötöd, az neki dupla feszültség, azaz túlfeszültség. Mivel az alkatrészek erre nincsenek felkészítve, azt egy "robbanással" jelzik. Az újabb tápegységek már olyan konstrukciók, úgy vannak megtervezve, hogy tökéletesen működnek 110V-os és 230V-os hálózaton is átkapcsolás nélkül.
Na most több próblémam van!
Az előbb azt mondtátok a 110V nem is kevés meg jó. Most meg hogy kevés és hátrányos? :S Mik a határányai?
Az eszközeik ha kétszer annyi árammal mennek azt, hogy? Ha egy processzor 95W az náluk 2x95W?
Én már az elején is furcsáltam, hogy azt írtátok túl feszültséget kapott az enyém azért robbant, de én a több áramról a kevesebbre kapcsoltam át. Nekem minek robbant fel akkor?
és hogy van az, hogy tápok eltudják dönteni autómatiksuan kapcsoló nélkül?
Válaszoljatok részletesen kérlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!