Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Harmadik winchester beszerelése?

Adathor kérdése:

Harmadik winchester beszerelése?

Figyelt kérdés

A rendszerem egy 60 gb-os ssd-n van ,mellette egy 200 gb-is hdd.

Ugye mind a kettő kevés.

Ma vettem egy 2 TB-os Toshiba hdd-t.

Segítene valaki leírni full dedós,gyogyós módon,hogyan is kell ezt beszerelni ezt harmadikként,mert nekem fogalmam nincs.

Pénzt nem adnék erre...

(pl: az ilyen fejű csatlakozó abba a 3 villás izébe megy)

(

2018. okt. 29. 11:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Leírva talán bonyolultabb is, így inkább azt javasolnám, hogy nézd meg, hogy a másik kettő hogyan van rögzítve és pont ugyanúgy kösd be a harmadikat is. 2 kábel, az egyik a táp a másik az adat, fordítva nem tudod rátenni, felcserélve sem megy rá. Rögzíteni 2-2 csavarral tudod a slotba két oldalról ha még van hely. Ha nincs akkor esetleg egy beépítő kerettel tudod megoldani mondjuk az optikai olvasó helyére. De szerintem akkor jársz legjobban ha a 200-asról átmásolsz mindent a 2 terrásra, kevesebb zaj, na meg ha eddig elvoltál 200 gigán akkor a 2 terrán nem fog feltűnni az a 200 giga minusz.
2018. okt. 29. 11:43
 2/16 A kérdező kommentje:
Úgy próbáltam előszőr,ugye 2 kábel van mindegyikhez ,sajnos csak egy kábelt tudtam beledugni ,a másodikat nem találom vagyis nem úgy néz ki ,mint az előző hdd-ban,..ilyen az alaplapon h77pro4/
2018. okt. 29. 11:48
 3/16 Dongaben ***** válasza:

Rossz helyre nem tudod dugni.:) Így van kialakítva.

Egy sata, és tápkábel kell csak hozzá. (Utóbbi nyilván van a gépben.)

A legegyszerűbb, ha megnézed a 200 Gb-os HDD-t, hogyan van csatlakoztatva, és "lemásolod". Utána majd formázni kell a lemezkezelőben az új HDD-t, és kész.

2018. okt. 29. 11:50
 4/16 A kérdező kommentje:
Sőt az egyik tervem az volt ,hogy a 200 gb-ost teljesen lekötöttem és ,rákötöttem a 2 TB-ost de akkor meg nem indult a rendszer,pedig gondolom az ssd-n van...
2018. okt. 29. 11:50
 5/16 Dongaben ***** válasza:
Venned kell egy SATA kábelt akkor. Kábel hiányában megteheted azt, hogy a másik HDD kábelét rádugod kipróbáláshoz.
2018. okt. 29. 11:54
 6/16 A kérdező kommentje:

Lehet olyat,hogy ami a dvd romon vannak kábelek azokat kötöm rá az új hdd-ra?

Játszik valami szerepet a dvdrom indításkor?

2018. okt. 29. 11:54
 7/16 Dongaben ***** válasza:

Kipróbáláshoz átkötheted. Anélkül persze a DVD nem fog menni...

Tápkábel biztosan van, azt tudtad rádugni. Elszaladsz a legközelebbi PC boltba, és 200 Ft-ért veszel egy SATA 3-as kábelt...

2018. okt. 29. 12:01
 8/16 anonim ***** válasza:
Hogyha szintén Satás az optikai meghajtód, akkor persze, átdughatod a HDD-re, nincs semmi létfontosságú szerepe azon kívül, hogy CD/DVD-t olvas/ír.
2018. okt. 29. 12:02
 9/16 A kérdező kommentje:

Lekötöttem a dvd romot és ráraktam a kábeleket a 2 tb-re ,de nem látja a gép az újat.

Ezt a lemezkezelőt hol találom win 7 nél?

2018. okt. 29. 12:25
 10/16 Dongaben ***** válasza:
Jobb gomb a "Számítógép" ikonra/Kezelés/lemezkezelés.
2018. okt. 29. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!