Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Letezik hogy ebben a laptopban...

Letezik hogy ebben a laptopban meghalt a wincseszter?

Figyelt kérdés
Ide hoztak nekem egy laptopot hogy nezzem mar meg mi baja mert en csak jobban ertek hozza, am nem de mindegy. Megneztem, nem engedett bootolni, bootolasi hiba, se op rendszert se pendrivot nem bootolt. Nagy nehezem behoztam a biost es legalabb be bootolta a pendrivot amin nekem van egy win10. Gondoltam akkor felrakom ezt hatha jo lesz a gep eljutottam a telepitesben oda amikor ki kellenne valasztani melyik meghajtora tegye. Na most nincs egy meghajto se azt irja ki nem talalja es tenyleg nincs vagyis nincs hova feltenni a windowst. Akkor ezen a gepen megdoglott a wincseszter?? Szerintem igen de gondoltam megkerdezlek titeket mindig szoktatok segiteni. Koszi elore is ha segitetek. Rokon laptopja ez. Es ha valoban meghalt a winyo akkor erdemes nekik ezt megcsinaltatni?? Nem tunik valami jo laptopnak azt se tudom honnan szedtek ezt.

2018. okt. 26. 18:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Az hogy nehezen tudtál bemenni a biosba mit jelent?

Ha te bénáztál mert nem tudtad hogy kell, akkor valószínűleg meghalt a winchester.

Ha tudtad hogy kell, csak nem akart menni, akkor lehet alaplap hiba is. Vagy akár mind2, főleg ha leejtenek egy laptopot ott nagy baj lehet.

Én kivenném a winchestert és külső házban megnézném, de nyilván te ezt nem tudod mert nincs eszközöd. Ezért is tök hülyeség máshoz vinni ilyen laptopokat, otthon nem vagyunk szervizesek hogy mindenünk legyen b+ :D

2018. okt. 26. 18:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Először azt nézd meg, hogy BIOS-ban látja-e a vinyót. Ha nem akkor kuka. HDD csere. Ha látja akkor kéne a hibaüzenet, mert "bootolási hiba" üzenet nem létezik...
2018. okt. 26. 18:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Használt, de jó kondícióban lévő winchestert úgyszólván gombokért be lehet szerezni. Ha csak ez a hiba, és a gép van annyira fiatal, hogy pendriveról hajlandó bootolni akkor simán megéri a HDD cserét.

Ha legalább 2. vagy 3. generációs i3 vagy i5 proci van benne, akkor akár SSD-t is meg lehet kockáztatni.

2018. okt. 26. 21:20
 4/6 A kérdező kommentje:
A bios se latja a winyot. Tesom azt mondja am nem e a illesztoprogram a baj mert az en windowsom illesztoprogjamai nem jok ehhez a gephez. De ha ez lenne a baj attol meg megjelenne a winyo rendesen nem? Attol meg telepitesnel is megjelenne. Na mindegy visszaadom ezt a gepet es megmondom nem birom megcsinalni. Es kosz mindent.
2018. okt. 26. 22:53
 5/6 anonim ***** válasza:
1000%, hogy meghalt a merevlemez. Mit jelzett a BIOS? PXM vagy valami hasonló? Két hónapos gép nem töltötte be a Windows-t, nagyon nehezen engedett be a BIOS-ba, próbáltam újratelepíteni, mire a hibaüzenet: nincs merevlemez. Tabló, ment a garancia szervízbe.
2018. okt. 28. 12:53
 6/6 MGéza ***** válasza:

Tesód hülyeséget beszél. BIOS driver nélkül is látja a winyót, telepítő szintén. Valószínűleg meghalt, csere. Megcsináltatni vagy nem lehet, vagy drága. Cseredarabot beszerezhetsz mondjuk innen ha hajlandóak rá költeni:

[link]

2018. okt. 29. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!