Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi foglalhatja a helyet a...

Mi foglalhatja a helyet a winchester-emen, amit nem látok?

Figyelt kérdés
két meghajtóm van, van ugye az SSD (C:) ami 120 gigás, van rajta 40 giga játék és a windows 10. Így is azt írja, hogy 5,27 giga szabad helyem van csak, de most nem ez a leglényegesebb. Ami még érdekesebb, van egy alap tárhelynek fentartott whinchester-em, többi random játéknak és saját file-aimnak. Ez egy 1 tera (931 giga) tárhely. Megnéztem, az összes létező mappát és mindent ami összesen van rajta összesítve 678 giga helyet foglalnak, és mégis azt írja, hogy 6,65 giga szabad területem van már csak. Hova lett az a 253 giga hely ami eddig volt rajta és miért nem látom? Töredezettségmentesítés nem segített sajnos semmit, gondoltam még hátha a frissítéseket felejtette letörölni a steam, de arra se láttam nyomokat. Mi lehet a probléma, valami vírus vagy worm? Windows tűzfal sose volt kikapcsolva pedig, és steam-en kívül max képeket töltöttem le internetről szóval erre se nagyon gyanakodtam. Mi lehet a baj, valami ötlet?

2018. okt. 22. 18:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
12%
Nem a nyelvtan könyved szkennelve, az biztos.
2018. okt. 22. 18:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A fájlok mérete és az általuk elfoglalt hely mérete nem azonos. Minden fájl elfoglal legalább egy klasztert (partícionálástól függően 4-64kB), akkor is, ha csak 1 kB a mérete.
2018. okt. 22. 18:17
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ebből akkor sem jön össze 250GB!!

Rejtett fájlok?

Lapozófájl?

Ezzel nézd meg: [link]

2018. okt. 22. 19:12
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
... és a "C"-n az 5 GB nagyon kevés. Kéne ott is szanálni egy 10-20 GB-ot az SSD normális működése miatt: [link]
2018. okt. 22. 19:13
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

1 terás merevlemeznél a lomtár lefoglal magának minimum 150 GB-ot, ez tapasztalat. A maradék meg kijön a klaszterekből. Azért ekkora, hogy sok törölt adatot vissza tudj állítani, de ezt az adott meghajtó erőforrásaiból szedi le.

Az én 2 terásom pl 32 bit-es rendszerben van formatálva, tehát ha rakok 1 fájlt (pl szövegfájl), ami 1 kb-ot foglal a valóságban, az kitölti a teljes 32 kbit-es területet. Tehát ha van 1 GB-nyi 1kB-os adatom, az már 32 GB lesz lefoglalva, noha a mérete a valóságban csak 1GB.

A lomtárnál meg jobb klikk a lomtár ikonra, Tulajdonságok, keresd meg a meghajtót és húzd le a megadott maximális lomtár méretet, 4-5 GB bőven elég szokott lenni. Ugyan ez a helyzet az SSD-nél is, ott is van alapértelmezetten kb 15 GB simán, ilyenek a gyári beállítások.

2018. okt. 22. 22:32
 6/11 anonim ***** válasza:

"1 terás merevlemeznél a lomtár lefoglal magának minimum 150 GB-ot,"

Igen, ha nem üres a lomtár. Ha üres akkor nem foglal semmit. Ez is tapasztalat. :))

"Az én 2 terásom pl 32 bit-es rendszerben van formatálva, tehát ha rakok 1 fájlt (pl szövegfájl), ami 1 kb-ot foglal a valóságban, az kitölti a teljes 32 kbit-es területet. Tehát ha van 1 GB-nyi 1kB-os adatom, az már 32 GB lesz lefoglalva, noha a mérete a valóságban csak 1GB."

Baromira nem életszerű az 1 millió!!! darab 1 KB-os fájl!!És ekkor is csak 32 GB veszne el. Hol a maradék 200 GB?? Százmillió fájlt tárol a vinyón, ne már???

2018. okt. 23. 10:28
 7/11 A kérdező kommentje:

a kukát megnéztem az valóban nagy volt, de csak 50 giga volt benne levettem 20 gigára, de így se elég sok a hely, még mindig van egy csomó hely amit nem tudom hogy hova tűnt.

lefutatam a programokat átnéztem, és azt írták minden rendben még egy hdd sentinel-t is futtattam és az se látott bajt, nem értem mi lehet

2018. okt. 24. 21:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy nem olvasod a válaszokat...
2018. okt. 25. 16:38
 9/11 A kérdező kommentje:

Hogyne olvasnám a válaszokat? akkor nem írtam már volna ki a kérdést, a gond az, hogy nem segítettek a probléma megoldásában.. Szóval ugye kezdjük mit néztem végig, a klaszterek és kis fájloknak kiterjesztett hely, ami 2018-ban nem hiszem hogy olyan gigászi lenne, és megkérdeztem ezzel foglalkozó ismerősömet aki ezzel szintén egyet értett, hogy nem lehet ezzel baj. Megnéztem a windirstat-al és még egy másik programmal hdd sentinel-el is, és mind a kettő azt írta semmi baj, viszont ugyanúgy nem írta, hogy mi az a gigászi fekete lyuk ami 253 gigát elszív. Megnéztem a CCleaner-t is, ami amúgy rossz, mivel törölni akarta a személyi fontos fájlaimat is, nem retardált vagyok, ha csak ennyit csinál formázni én is tudom egyszerűen a winchester-t, viszont az még mindig nem adna a kérdésre megoldást. Megnéztem a merevlemeznek fent tartott lombtárat is megnéztem, az volt az egyetlen egy ami segített, mert vissza tudtam vele nyerni 20 gigát, amivel már legalább frissíteni tudtak a steames termékek, és mivel azok ugye törölgettek frissítettek így felszabadult 60 giga. A 253-60 = 193 giga a matematika mai állása szerint legalábbis még mindig fekete lyuk. [igazából lehet 253, mert lehet abból a eleve meglévő 678 gigából törölte a régi frissítéseket meg ilyeneket, sőt több mint valószínű, csak még nem néztem meg.]

Megnéztem a nyelvtan könyvemet is, és ott se találtam választ, hogy mi köze van egy hardver-es komoly kérdéshez a "szkennelésnek" csak, hogy szép magyar legyek, de hát legalább az kiderült, hogy valaki winchester-el "szkennel". Ez mind szép és jó, egész nap olvasok a winchester-ek működéséről, konkrétan, jelentem az adminnak hatodjára a legelső hozzászólást "Ez a válasz provokatív, a válaszadó csak veszekedni akar" műfajban, még mindig semmi moderálás, és mind ezek után jössz te, és mondod hogy nem olvasom és nem foglalkozok a témával, amiközbe amúgy is feszült vagyok, ahelyett, hogy arra használnád az oldalt amire való, és választ írj kérdésekre, és megtaláld a privát üzenet gombot. Ha nem olvasnám, nem írnék ennyit, ilyen pontos információkkal..

Köszönöm viszont a válaszokat, tényleg nagyon alázatosan, viszont az a probléma, hogy még mindig semmilyen megoldást nem találtam erre. A hdd sentinel bizonyította, hogy hál égnek a korával sincs baja a vinyónak, mert eddig valami 936 napos volt és a becsült hátra lévő idő még 876 nap környéke volt, de nem akarok butaságot mondani, viszont az még közel a fele környékén van.

2018. okt. 26. 12:23
 10/11 anonim ***** válasza:

"Megnéztem a windirstat-al és még egy másik programmal hdd sentinel-el is, és mind a kettő azt írta semmi baj"

Nincs baj csak nincs meg a hely. A WindirStat-nak az volna a lényege, hogy ki fogja írni, milyen típusú fájlból mennyi van a gépen illetve hogy mappánként mekkora helyet foglalnak a fájlok.

Ezt kéne csak átnyálazni, de mivel én ezt nem látom, meg kell azzal elégednem amit te írsz. Nulla infó.

így nehéz segíteni. Mondjuk küldhetnél egy képernyőképet a windirstat-ról...

2018. okt. 26. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!