Mi foglalhatja a helyet a winchester-emen, amit nem látok?
1 terás merevlemeznél a lomtár lefoglal magának minimum 150 GB-ot, ez tapasztalat. A maradék meg kijön a klaszterekből. Azért ekkora, hogy sok törölt adatot vissza tudj állítani, de ezt az adott meghajtó erőforrásaiból szedi le.
Az én 2 terásom pl 32 bit-es rendszerben van formatálva, tehát ha rakok 1 fájlt (pl szövegfájl), ami 1 kb-ot foglal a valóságban, az kitölti a teljes 32 kbit-es területet. Tehát ha van 1 GB-nyi 1kB-os adatom, az már 32 GB lesz lefoglalva, noha a mérete a valóságban csak 1GB.
A lomtárnál meg jobb klikk a lomtár ikonra, Tulajdonságok, keresd meg a meghajtót és húzd le a megadott maximális lomtár méretet, 4-5 GB bőven elég szokott lenni. Ugyan ez a helyzet az SSD-nél is, ott is van alapértelmezetten kb 15 GB simán, ilyenek a gyári beállítások.
"1 terás merevlemeznél a lomtár lefoglal magának minimum 150 GB-ot,"
Igen, ha nem üres a lomtár. Ha üres akkor nem foglal semmit. Ez is tapasztalat. :))
"Az én 2 terásom pl 32 bit-es rendszerben van formatálva, tehát ha rakok 1 fájlt (pl szövegfájl), ami 1 kb-ot foglal a valóságban, az kitölti a teljes 32 kbit-es területet. Tehát ha van 1 GB-nyi 1kB-os adatom, az már 32 GB lesz lefoglalva, noha a mérete a valóságban csak 1GB."
Baromira nem életszerű az 1 millió!!! darab 1 KB-os fájl!!És ekkor is csak 32 GB veszne el. Hol a maradék 200 GB?? Százmillió fájlt tárol a vinyón, ne már???
a kukát megnéztem az valóban nagy volt, de csak 50 giga volt benne levettem 20 gigára, de így se elég sok a hely, még mindig van egy csomó hely amit nem tudom hogy hova tűnt.
lefutatam a programokat átnéztem, és azt írták minden rendben még egy hdd sentinel-t is futtattam és az se látott bajt, nem értem mi lehet
Hogyne olvasnám a válaszokat? akkor nem írtam már volna ki a kérdést, a gond az, hogy nem segítettek a probléma megoldásában.. Szóval ugye kezdjük mit néztem végig, a klaszterek és kis fájloknak kiterjesztett hely, ami 2018-ban nem hiszem hogy olyan gigászi lenne, és megkérdeztem ezzel foglalkozó ismerősömet aki ezzel szintén egyet értett, hogy nem lehet ezzel baj. Megnéztem a windirstat-al és még egy másik programmal hdd sentinel-el is, és mind a kettő azt írta semmi baj, viszont ugyanúgy nem írta, hogy mi az a gigászi fekete lyuk ami 253 gigát elszív. Megnéztem a CCleaner-t is, ami amúgy rossz, mivel törölni akarta a személyi fontos fájlaimat is, nem retardált vagyok, ha csak ennyit csinál formázni én is tudom egyszerűen a winchester-t, viszont az még mindig nem adna a kérdésre megoldást. Megnéztem a merevlemeznek fent tartott lombtárat is megnéztem, az volt az egyetlen egy ami segített, mert vissza tudtam vele nyerni 20 gigát, amivel már legalább frissíteni tudtak a steames termékek, és mivel azok ugye törölgettek frissítettek így felszabadult 60 giga. A 253-60 = 193 giga a matematika mai állása szerint legalábbis még mindig fekete lyuk. [igazából lehet 253, mert lehet abból a eleve meglévő 678 gigából törölte a régi frissítéseket meg ilyeneket, sőt több mint valószínű, csak még nem néztem meg.]
Megnéztem a nyelvtan könyvemet is, és ott se találtam választ, hogy mi köze van egy hardver-es komoly kérdéshez a "szkennelésnek" csak, hogy szép magyar legyek, de hát legalább az kiderült, hogy valaki winchester-el "szkennel". Ez mind szép és jó, egész nap olvasok a winchester-ek működéséről, konkrétan, jelentem az adminnak hatodjára a legelső hozzászólást "Ez a válasz provokatív, a válaszadó csak veszekedni akar" műfajban, még mindig semmi moderálás, és mind ezek után jössz te, és mondod hogy nem olvasom és nem foglalkozok a témával, amiközbe amúgy is feszült vagyok, ahelyett, hogy arra használnád az oldalt amire való, és választ írj kérdésekre, és megtaláld a privát üzenet gombot. Ha nem olvasnám, nem írnék ennyit, ilyen pontos információkkal..
Köszönöm viszont a válaszokat, tényleg nagyon alázatosan, viszont az a probléma, hogy még mindig semmilyen megoldást nem találtam erre. A hdd sentinel bizonyította, hogy hál égnek a korával sincs baja a vinyónak, mert eddig valami 936 napos volt és a becsült hátra lévő idő még 876 nap környéke volt, de nem akarok butaságot mondani, viszont az még közel a fele környékén van.
"Megnéztem a windirstat-al és még egy másik programmal hdd sentinel-el is, és mind a kettő azt írta semmi baj"
Nincs baj csak nincs meg a hely. A WindirStat-nak az volna a lényege, hogy ki fogja írni, milyen típusú fájlból mennyi van a gépen illetve hogy mappánként mekkora helyet foglalnak a fájlok.
Ezt kéne csak átnyálazni, de mivel én ezt nem látom, meg kell azzal elégednem amit te írsz. Nulla infó.
így nehéz segíteni. Mondjuk küldhetnél egy képernyőképet a windirstat-ról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!