Egyetlen bajom van ezekkel a "márkás" gépekkel, hogy durván megkérik az árát. Mit kapok érte? Magasabb minőséget? Jobb supportot? Talán. (Bár nekem az előző épített gépem is hat évig húzta minden gond nélkül, és akkor sem azért adtam el mert rossz volt, hanem mert elavult.) Cserébe hogy márkás, elég soványan van benne a hardver. 120 rongy, és ezért még csak legális operációs rendszert sem adnak. Röhely. Ezért azért már elég durva gépet lehet építeni dupla ilyen hardverrel.
2018. okt. 7. 06:27
2/6 anonim válasza:
Nehogy vegyél márkásat! Én jól megszívtam vele.
Lehet hogy én vagyok a szerecsétlen mondjuk... Amikor megvettem egy gépet, az eladótól kérdeztem, hogy milyen tápegység van benne. Nem mondott semmit. Megvettem mivel olcsó volt, nem annyira értettem hozzá. Otthon derült ki, hogy egy gagyi 230 wattos táp van benne. 8 GB RAM volt hirdetve, csak 4 volt benne! Másnap én szaladgáltam az eladóhoz, hogy miért csak 4 giga volt benne. Elsavanyodott pofával belerakott még 4 gigát (elvileg elfelejtette). A merevlemez ez szargalacsin volt, 4 hónap után cserélhettem le(ez is vmi noname 420 gigás vacak). Aztán eljött az idő, sikerült elég pénzt összegyűjteni, videokarit akartam venni. De a szar táp miatt max 90w fogyasztásút engedett... Lecseréltem az egész gépet, jelenleg anyum használja, facebookozásra jó.
Lehet hogy én voltam csak ilyen béna, én jól megszívtam velük.
Ez így 120 ezer forint, de minden tekintetben sokkal jobb, mint a te általad kinézett. Modernebb valódi 4 magos Ryzen proci, 8GB RAM, SSD van benne. +5 ezerért össze is rakják, viszont akár te is meg tudod csinálni egy netes tutorial alapján.
2018. okt. 7. 09:00
4/6 anonim válasza:
Brutális lenyúlás ez a gép. Megváltoztattam néhány alapvető specifikációját(+ windows 10, 8 giga ram, 1 tb merevlemez, 120 giga ssd) és máris 270000 ft-nál jártam. Videokártya opció nincs is az alkatrészek között, csak a processzorba integrált van, azt még hozzá kell számolnod. Tápról egy szó nem esik a felsorolásban, tehát lehet, hogy valami 250 wattos gagyi. Ha videokártyát veszel ezt is kellene cserélned és a képekről ítélve nagyon úgy tűnik, hogy az atx szabványhoz semmi köze, tehát nem tudod jobbra kicserélni. Ezekkel a változtatásokkal jelen állás szerint 300k fölött vagyunk és monitor még nincsen. De ha neked mindenképpen nagynevű gép kell...
2018. okt. 7. 09:08
5/6 A kérdező kommentje:
Ok. Meggyőztetek. Mondjuk eredetileg laptopot akartam venni, aztán megláttam véletlenül ezt, s a procija nem tűnt rossznak, persze így a leírások, összehasonlítások alapján figyelembe véve. Nem igazán értek én se a gépekhez. De a tápról tényleg nem esik szó. Igazat megvallva, amikor brand gépen dolgoztam pár éve, tetszett, hogy szinte hangtalan volt. De szerintem kilövöm, s az egyik őtök által összeállított gépet fogom megvenni. Netezésre kell amúgy, viszont tudjam évekig használni.
2018. okt. 7. 14:43
6/6 anonim válasza:
Ha hosszú távra tervezed, a brand gép a legrosszabb. Mivel mindenből olcsó vackok vannak benne, gyorsan megdöglenek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!