HP laptop töltőcsatlakozója a rossz?
Először a gyári töltő tönkrement, legalább is a multiméter nem mutatott feszültséget a csatlakozófejnél.
Egy picit kisebb Amperű utángyártott laptoptöltővel el-elmegy a töltés, és a töltőcsatlakozónál kell bizergálni a csatlakozóadapter fejet, hogy vegye fel a töltést.
Mi lehet a baj? A töltőfej nem 100%-osan jó, vagy az alaplapon lehet valami baj?
Akinek van tapasztalata ebben, tudna tippet adni?
Az is lehetséges. Vagy csak nem teljesen passzol bele.
Viszont ha tönkrement azt is lehet cserélni. Maga a csatlakozó filléres dolog az ebay -en vagy az ali -n. Csak kell egy nyákforrasztásban jártas valaki is. Mert ezek sajnos nagyon ritkán modulárisak, az alaplaphoz vannak forrasztva. A szervizek meg kisebb vagyonokért csinálnak ilyet. Egyik ismerősömnek majdnem 20 ezerért csinálták volna meg. Szóval amíg valahogy elkapja a töltést én a helyedben hagynám, majd esetleg ha teljesen tönkremegy, akkor lépnék.
nagyon zavaró állandóan nézni ezt a töltés-parát, az akkumulátort kinyírja, amiről alapból nem használom, viszont így gyakorlatilag mégis.
A 20k-s szervizt én sem szeretném, és sajnos a márkaszerviz már azért alaplapot cseréltet, ha egy USB csatlakozó letörik, ilyenért is gondolom, az meg több hónap, berendelni, kicserélni, stb.
szerintem nem a kábel van megtörve és teljesen random csinálja, hogy épp hogy nyomom be erősen a töltőfejet.
most épp tölt
Ez akkor valami univerzális töltő, nem gyári? Mert azok is szoktak minősíthetetlenül sz@rok lenni ám.
Pl kizárhatod a csatlakozó hibáját úgy is. Hogy stabilan rákötsz egy multimétert és mozgatod a kábelt a nyakánál. Ha a feszültség lemegy, akkor máris tudni fogod, hogy a kábellel van-e baj. Azt házilag is lehet taknyolni.
"Egy picit kisebb Amperű <<<utángyártott laptoptöltővel>>> el-elmegy a töltés"
19V fixen azt hiszem, de nem mozgattam a kábelt,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!