Merevlemez hiba?
Pár napja jött meg acer laptopom a szervízből, mert tönkrement a merevlemeze. Rendben kicserélték a hibás hdd t, kb3 napja frissen telepítettem a windows 10 et, minden teljesen jó volt, ma viszont netezés közven gyakorlatilag az egyik pillanatról a másikra olyan szinten belassult, hogy perceket kellett várni egy ablak bezárására. Nagy nehezen újraindítottam, de az acer feliraton túl nem jut a gép (csak tölt, tölt...)
Lehetséges, hogy a vadi új hdd halt be megint?
Futtass egy HDD ellenőrző progit (Victoria, MHDD) egy boot-CD-ről, ami a felületet ellenőrzi, nem a fájlokat!
További hiba lehet, hogy SATA helyett IDE-re van állítva a BIOS-ban, így a kompatibilitás miatt nagy sebességcsökkenés történhet.
Illetve próbáld meg átrakni egy másik gépbe és ott futtatni egy tesztet (pl. külső USB-s HDD csatolóján keresztül).
Tudni kéne az előző hiba okát és hogy valóban kicserélték-e, de maga a gép nem teszi tönkre.
Az általad leírt jelenség bad block miatt szokott előfordulni, ami így újonnan nem valószínű, hacsak nem vágták a földhöz működés közben.
Köszi a választ, új hdd t raktak bele, ha jól emlékszem hard disc sentinel nevű programmal ellenőriztem le, 0 órás, friss volt a hdd, kb 5-6 órát ment össz... A garancialapra szektorhiba volt írva.
Bem akarom nagyon kiszedni a gépből, mert ha jól tudom akkor ugrik a garancia.
A többit amit írtál kipróbálom, legvégső esetben megint megy a szervízbe...
De az a vicc, hogy tényleg az egyik pillanatról a másikra lett használhatatlan, nem ejtettem le a gépet, semmilyen külső behatás nem érte...
Egyik pillanatban minden ok, leszedtem egy pdf file t a netrő, meg akartam nyitni és gyakorlatilag olyan szinten lelassult, hogy percekig tartott mire reagált valamire, kikapcsolás után meg az acer feliratnál megakad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!