Milyen laptopot vegyek az egyetemista fiamnak?
A fiam szeptembertől megy egyetemre, és laptopot kellene vennünk neki. Én nem igazán értek ezekhez, a cégtől kapom, és használom, ezen felül semmi közöm nincsen hozzájuk..., ezért kérnék segítséget.
Van playstation-je, szóval a játék az nem szempont, csupán a böngészés, illetve az office. De nem szeretnék kétévente laptopot venni, szóval ha esetleg tudnátok olyat mondani, amin ezek gondtalanul futnának még pár évig, hálás lennék.
/nézegettem honlapokat, de én nem tudom, hogy mire elég 4 giga ram, stb.../
Ez jópár évig ki fog tartani.
Játék nem szempont?
De szempont a jegyzetelés, és netezés?
Tablet.
Mind szépek és jók a játékok, de egy egyetemista egy laptop akkut 2 év alatt tönkrevághat.
Miért?
Használja bent, elmegy az albérletre, 95%-ról lemegy 60%-ra és felnyomja töltőre, és ez megy így ,hogy mindig maxra, üzemkészre.
Ipad Air 2 ,ha funkcionalitás és jegyzetelés, netezés a szempont.
Tőbiztos a rendszere.
Egyszerre tudja mindkettőt, akadás kizárva.
Androiddal is ellehet.
Ha mindenképpen tablet, akkor 4gb ram elég lehet, bár 8gb az igazi úgymond.
170-be : ASUS VivoBook Max X541UA-DM2203 8gb ram, I5 7200U processzor, SSD-vel.
Ezzel a gyors munka elérhető.
Ha nem mérnöki szakra megy, elég egy átlag laptop. Mindenképp 8 GB RAM legyen benne, dedikált videokártya. Az aksi lehetőleg bírjon ki egy vonatutat (ha ez játszik), vagy ha be akarja vinni az egyetemre, és nem tudja ott tölteni. A kijelző HD felbontású, matt legyen. A merevlemez mérete szükség szerint, szerintem nem fontos SSD, az megdobja az árat. A legkritikusabb a jó processzor (Core i7, i5). Én 200 ezer alatt nem vennék.
Ha esetleg mérnöknek menne, és tervezni fog, akkor mindenképp PC kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!