Merevlemez probléma? Miért nem enged partíciókat létrehozni?
Lenovo G500-nál ezt a hibaüzenetet kapom elindításkor:
Check Cable Connection!
PXE-MOF: Exiting Intel PXE ROM
Próbáltam újratelepíteni, de nem enged még csak partíciókat sem létrehozni. Hibaüzenetet kapok: rendszer meghajtó zárolt, oldja fel a zárolást és próbálja újra.
Egyik napról a másikra történt. Azt olvastam, hogy tönkremehetett a merevlemez. Nem mai darab, több, mint 5 éves már.
Viszont azt nem értem, hogy miért azt írja ki, hogy "ellenőrizze a csatlakozást". Sosem vettem ki belőle a merevlemezt (meg semmit). Előző este úgy raktam le, hogy elkezdett frissítéseket telepíteni, de nem hiszem, hogy ez lenne a probléma. Viszont az tény, hogy így nem tudom, meddig frissítette magát a gép és, hogy hogy kapcsolt ki.
Hiren's Boot op-rendszer cd-re, és AOMEI Partition Assistant standard pendrive-ra. Indítsd a mini-xp-t, telepitsd az AOMEI-t, és próbáld avval.Sorban:
Klikkelj a meghajtót jelző sáv belsejébe tehát nem balra az "1 lemez alap MBR" területre.
1, Partíció törlése, adatokat is! (érvényesít)
2, Partíció létrehozása, formázatlanul! (érvényesít)
Most klikk az "1 lemez alap MBR"-re
3, MBR újjáépítése (érvényesít)
A formázást bízd a majdani telepítőre.
A rendszer meghajtó azért lehet zárolt, mert a Windows nem leállítást végzett, hanem csak hibernálást.
Először próbáld meg ezzel az eszközzel tesztelni a merevlemezedet, és megpróbálhatnád javítani az MBR-t (mivel 5 éves gép, nem hiszem, hogy UEFI-s). Ha a merevlemez teszt nem mutat hibát, akkor valószínű, hogy nem a HDD-vel van baj.
Egyébként valószínű hogy a frissítéseknél akadt össze valami, és lezárolta a meghajtót a Master Boot Record-on keresztül. Csak a teljes "lezúzás" fog segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!