Milyen nyelvet állítsak be MySqli-ben, hogy ékezetesek legyenek a betűk?
Figyelt kérdés
A weboldalamon minden html-ben és php-ben beleírtam, hogy UTF8 legyen, viszont a phpmyadminon bármelyik UTF8-at választom ki, vagy kéddőjelek, vagy kukac és egyéb karakterek jelennek meg az ékezetek helyén. Ugye ott sima UTF8 nincsen, hanem külön kell unicode, general, hungarian, stb. közül választani, viszont egyikkel sem jó, az újonnan beírt adat sem, nem csak a már beírt adatokat néztem.
Tudnátok segíteni?
2018. júl. 4. 15:11
1/2 anonim válasza:
utf8_hungarian_ci
utf16_hungarian_ci
utf32_hungarian_ci
Bármelyiknek jónak kell lennie, én az utf8-at szoktam használni, bőven elég.
Ha így sem jó, akkor azt kell figyelni, hogy a 'Content-Type' mezőben mit ad vissza, vagy pedig eleve az adatbevitel során rosszul kerül elkódolásra.
2/2 A kérdező kommentje:
Egyikkel sem jó, content type-ban pedig text/html van és utf8 a weboldalamon, mysqliben meg nyilván amire állítom tehát utf8 hungarian ci, viszont ha a phpbe is azt írom akkor a weboldalon is kérdőjelekkel, kukacokkal jelenik megy nem csak az adatbázisban.
2018. júl. 14. 22:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!