Xbox One-ból lehet PC-t csinálni? (vajon a bios-a megeszi a win 7-8.1-10-est vagy csak linuxot? )
Van itthon egy kihasználatlan Xbox one konzolom(keresztlényomé volt), amit én sosem használtam, csak kipróbáltam párszor.
Lehetne-e belőle netezős, filmnézős pc-t csinálni belőle?
Igazából attól ha szétszedném még nem lenne baja, gari már rég lejárt.
Kiváncsiságból azon is gondoltam, hogy az 500 GB-os vinyóján lévő Xbox oprendszer elindulna-e pc-n és forditva is. Az ssd-n lévő Win7 elindulna-e a konzolon.
Bér Linuxra szokták mondani, hogy felmegy androidos tabletre is...stb. De azért ez más.
Szerintem a Linuxot sem. Technikailag megoldható (a hardver összetevők alapján működhet), de fel kell törni a rendszert hozzá, én nem hallottam arról, hogy ez sikerült volna. Fordítva sem nagyon működik, még emulátor sincs, nemhogy natívan fusson..
Netezni éppen lehet rajta. Van egy Edge böngésző, illetve megfelelő átalakítókkal lehet egeret és billentyűzetet használni rajta. Filmnézéshez egy NAS-sal megtámogatva szintén alkalmas.
Tudsz hozza egeret, billenytuzetet kotni, bongeszo van, kodi is mar (igaz meg csak alfa)
nas :network attatched storage
Egyedi hardware, nem lehet csak úgy feltelepítgetni rá akármit is. Speckó szoftverek vannak erre arra, de semmi totális kontroll mint a régebbi konzolgenerációknál.
"Xbox oprendszer elindulna-e pc-n"
Miért és hogyan kellene futnia egy speciális adott HWre írt szoftvernek egy teljesen eltérő környezetben. Ha ez csak így menne, nem lenne szükség konzolemulátorokra.
A jelenlegi generációs konzolok moddolásának nincs sok haszna egyéni célokon túl (pl az illető hacker öröme, hogy sikerült). Medialejátszó boxokat vehetsz / csinálhatsz olcsóbban és az mindent tud a dobozból kivéve. Az új konzolok felépítése és a játékok kiadása (folytonos patchelés igénye) folyamatos netkapcsolatra "kényszeríti" a tulajdonosokat ami folyamatos szoros ellenőrzést tesz lehetővé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!