Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Erre a felhasználásra jó...

Erre a felhasználásra jó lenne ez az iMac?

Figyelt kérdés
Az elmúlt időben meguntam a Windows szokásos problémáit, illetve egy olyan gépre van szükségem, amin gördülékenyen megy a fullhd videók vágása. A belépő szintű iMac 21.5-es gépet néztem ki magamnak ( [link] A gép alapvetően böngészésre, szövegszerkesztésre, 1080p videók vágására lenne használva, mint elsődleges számítógép.

2018. jún. 11. 10:39
1 2
 1/16 MGéza ***** válasza:
Ha tényleg csak erre kell, akkor windows helyett először próbálkozz meg Linuxal.
2018. jún. 11. 11:00
 2/16 A kérdező kommentje:
Használtam már Linuxot, de mint elsődleges gép, nem tudnám elképzelni.
2018. jún. 11. 11:35
 3/16 xKakashix ***** válasza:
48%
amiket itt leírtál arra jó lenne, de akkora pénzkidobás, hogy én tuti nem venném meg, ár/érték arányban borzalmas, ráadásul nem is gyors gép, mondhatni lassú, 5400rpm-es vinyó ennyi pénzért? vicc az egész
2018. jún. 11. 11:47
 4/16 A kérdező kommentje:

A merevlemez lenne a legkisebb gond, van egy kihasználatlan SSD-m, veszek hozzá külső házat és megvan a rendszergyorsítás. Igen, tudom, jóval olcsóbban lehetne kihozni ebből az árból egy Windowsos gépet, de abból a rendszerből elegem van, az OS X régóta szimpatikus. És azért ne feledjük a MAC időtállóságát (jelenlegi gépem értéke 1 év alatt az eredeti ár felére esett)

2018. jún. 11. 12:04
 5/16 xKakashix ***** válasza:
100%
Hát ahogy gondolod, én elmondtam a véleményem, de ha már ennyit akarsz érte adni körül néznék hátha tálálsz használtan esetleg felújítottat jobb ár/érték arányban, szerintem ennyiért biztos találsz kicsit erősebbet is, csak egy tipp
2018. jún. 11. 14:30
 6/16 anonim ***** válasza:

SSD-t inkább belül használd, külső tárolóként nem igazán hatékony.

A 1080p-s videókhoz a 8GB RAM szerintem nem lesz elég, de legalább is nem lesz gördülékeny, ennyi RAM a „minden másra” elegendő, de arra igen.

Szóval ha igazán használni akarod, akkor egy kicsit többet kell rá szánnod (és még ott a vágó szoftver, gondolom ha már Mac-en nyomod, akkor a FinalCut árát is számold bele).

2018. jún. 11. 17:38
 7/16 A kérdező kommentje:

Igen, mindenképpen körülnézek, hogy tudnám a legolcsóbban beszerezni, hisz nem kevés pénzről beszélünk. Nem olyan sürgős a beszerzés, lehet várok októberig, ugyanis elvileg ekkor lesz a következő Mac keynote, és az új gépek bemutatásakor az előző széria árai jóval leesnek. Akkor meg megpróbálkoznék a 4k-s 21.5-es

2018. jún. 11. 19:05
 8/16 anonim ***** válasza:
Jóval leesnek? Hát én még olyat nem láttam, de reménykedjünk :-)
2018. jún. 12. 17:41
 9/16 A kérdező kommentje:

Tavaly nyár elején amikor a Mac-ek estek át egy kisebb hardverfrissítésen, akkor a különböző webshopok jóval olcsóbban adták ezeket a gépeket

2018. jún. 12. 18:17
 10/16 MGéza ***** válasza:
69%

Csak jelzem, hogyha figyelmesen elolvasod a leírást akkor kiderül, hogy a 21.5-ös verzió csak FHD. Ha meg tényleg nem egy csigát akarsz, akkor érdemes az alap HDD-t helyett is mást kérni. Egyébként iMac ide meg amoda, szerintem ezekkel a hardverspecifikációkkal gyenge lesz videót vágni. Az új iMac generáció alkalmasabb lesz rá, azokba már valószínűleg az Intel megbízásából az AMD fejleszti a videoharvert. Na de mobil i5 proci, integrált grafika, csodára nem képes, hiába a direkt hardverhez fejlesztett oprendszer. Nyugodtan utánanézhetsz, egy 1500$ összegből épített pc szanaszét alázza az 5000$-be kerülő almásat, adobe premiereben:

https://www.youtube.com/watch?v=i_zjoSE0mok

Szóval almásat elvakultság és sznobizmus esetén ajánlanám.

2018. jún. 13. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!