Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek ez a vincseszterne...

Szerintetek ez a vincseszternek a baja lehet?

Figyelt kérdés

A szomszédom kb fél éve vett egy HP laptopot amit az első héten már át is hozott hozzám tavaly mert nem kapcsolt be valamit elállított HP logó volt és töltött ekkor csináltam neki egy tiszta telepítést (Windows 10)

eredeti Media Creation Tool-al pendrive-ra tettem és feltelepítettem tisztán ekkor jó is lett!

Ma megint áthozta mert most már egyáltalán nem kapcsolt be de kb kicsivel lehet több mint fél éves azt hiszem a Telekomtól vették, tehát most semmit nem írt ki bekapcsolásnál csak kb olyan 3-4 másodpercig csattogó kattogó hangot ad ki (szerintem a HDD, de lehet tévedek, nem értek hozzá annyira, nem vagyok zseni) de tudtommal ha csak az operációs rendszerrel lenne baj akkor is ki kellene írni az elején a laptop logóját stb!

Először azt hittem a saját monitora romlott el de hiába kötöttem monitorhoz, tv-hez semmi utána megnyomtam csak úgy az találomra f-t ekkor bejött a BIOS és itt átállítottam nagy nehezen hogy a pendrive-ról boot-oljon, sikerült is többszöri próbálkozásra bár megjegyzem nem vagyok olyan zseni, de ekkor el is indult a Windows 10 telepítő és a partícióknál nem látta a merevlemezt csak azt írta a listán merevlemez 0,00 MB és ott volt egy olyan hogy tallózzam be a merevlemez illesztőprogramját ott viszont mutatta a tallózásba pár fájlt pl letöltések, dokumentumok, asztal, és a merevlemezt-is boot néven ha megnyitottam ott volt pl. a program files, dokumentumok, és windows de ezekben semmi nem volt majd kiléptem!

Néztem ez ügyben pár videót, és információt stb hogy mi lehet a baj indulás után pl az f2-vel elindítható valami hard drive check már nem emlékszem pontosan de angolul itt azt írta nem található telepített merevlemez ellenőrizze a kábelt stb. néhol azt is írták hogy BIOS hiba is lehet és hogy állítsam vissza alaphelyzetbe pl nyomjam meg a windows+b billentyűt majd 3-4 mp is a bekapcsoló gombot és utána a többit is engedjem el de nem csinált semmit csak a caps lock jelzőfény villogott kb 3-4× folyamatosan!

Azt is írták néhol, hogy vegyem ki mint a memóriákat és a merevlemezt pár percig majd tegyem vissza vagy, úgy is lehet resetelni a BIOS-t pl hogy kiveszem az alaplapból kb fél órára a CMOS-elemet, de eddig nem jutottam el mert ilyet még nem csináltam bár tudom nem lenne nehéz de nem is az enyém a laptop igaz nem rontanám el de még elég új lehet garancia is van rajta, bár maga a laptop eléggé leharcoltnak látszik mint ha lenne vagy 10 éves sarkairól le van törve a műanyag borítás a képernyő kerete több helyen el van törve elől hátul is meg van repedve a CD- megható kb ki van esve vagyis majdnem kicsi gyereki vannak gondolom többször is le eshetett valahonnan bár lehet, hogy nem mondjuk akkor nem tudom mitől van rajta annyi kopás kenyérmorzsa a stb a pár billentyű ki is van esve ezért is gondoltam arra hogy talán a merevlemez a rossz mint írtam is kattog csattog bekapcsolásnál, ha kb hagytam magában 10 perc múlva megjelent a HP jel és elkezdett tölteni majd mikor a bejelentkező képernyő jött volna csak simán kék képernyő is ki is kapcsolt!

Szerintetek itt mi lehet a baj esetleg tényleg a BIOS vagy kis tudja lehet alaplap bár akkor be sem kapcsolna tudtommal vagy valami videokártya vagy valóban a merevlemez adta be bár ahogy leírtam mennyi idős a laptop és ahogy kinéz ki tudja mi baja lehet azt állította nekem lány hogy előző este még be volt kapcsolva majd később újra kikapcsolta és megint vissza akkor lett ilyen szintetek itt mi lehet a baj bocsi a regényért csak leírtam amit tudok meg csináltam vele hátha segít

2018. jún. 7. 23:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Annyit azért hozzátennék, hogy bár rengeteget javult az SSD élettartama az évek során, attól függetlenül egy HDD nélkül gyorsan tönkre mehet. Ezeknél ugye az írt adatmennyiség számít igazán és ha egy SSD-t tárolásra, néha-néha nagyobb adatok mozgatására és még rendszer tárolására is használod, úgy könnyebben, gyorsabban tönkre mehet. Ideális eset, ha tesz mellé az ember egy HDD-t, de szerintem még így is kitart majd több évig is. Nagy tapasztalatom nincs SSD-k terén, csak azt írom le ami kikövetkeztethető a TBW alapján.
2018. jún. 8. 09:25
 12/15 A kérdező kommentje:

Jó köszi, vegyül is ott vagyok, hogy az egyik válaszoló alapjára azóta megpróbáltuk linuxal Ubuntu 15.04-es el live módban igaz nem usb-ről hanem volt egy régebbi cd-n és arról próbáltam meg így is hiba nélkül betöltött live módban csak kicsit lassabban nem akartam pendrive-ra írni mert csak egy van nekem amin a Windows 10 van azt meg nem akartam törölni mert az azért kellett nekem mostanában elég sűrűn és a netem is elég lassú hogy újból letöltsem!

Tehát így most már biztosra vehető, hogy a HDD-nél lesz a baj egyébként köszi a sok választ!

Azt még majd nem tudja, hogy HDD, vagy SSD végül is ilyen körülmények között akár tönkre mehet mind a kettő elég hamar de szerintem akkor már SSD szerintem van már annyira kiforrott hogy bírja váz ilyeneket ugyanis már vannak gépek tabletek is amin alapból SSD van operációs rendszer rajta van stb tehát akkor azoknak sem szabad szerintem olyan könnyen tönkre menni a máskülönben nem tennék bele az ilyen gépekbe az már megint más kérdés hogy milyen minőségű!

2018. jún. 8. 14:57
 13/15 anonim ***** válasza:
Az új laptopok többségében ott ketyeg egy legalább fél TB-os HDD is, azt azért megjegyezném :) De igen, SSD-t próbáld meg, az legalább jobban viseli fizikai behatásokat, a leejtést stb.
2018. jún. 8. 16:04
 14/15 A kérdező kommentje:

Igen bár olyan sok programot nem használnak szinte csak neteznek rajta arra még kb elég egy 120-160gb is SSD mondtam is nekik ő majd megveszi én meg majd valahogyan bele teszem és akkor remélhetőleg fel tudom telepíteni!

Igen az lehet hogy az újakban is van HDD ahogy mondod de így tényleg felesleges bele venni másikat akkor az színt úgy megint tönkre menne ez sem volt még egy éves sem a laptop új volt akkor az sem bírná tovább akkor inkább az SSD az is akkor kb bírná egy jópár évet jele esetlen!

Bár az igazság az hogy előbb utóbb ha így kezelik más és más hiba is élő fog majd jönni és akkor előbb utóbb lehet kidobni az egészet vagy javítani bár akkor már nem hiszem hogy meg fogja érni javítani ha ők mondják betörik a kijelzője egyenlőre még megszúrta ennyivel szerintem jobban járna ha a gyerekeknek venne valami olcsó tabletet vagy telefont vár az ugyan úgy tönkre menne ilyen igénybevétel mellett, elmondása szerint csak mesét néznek rajta azt meg tv-n is tudnának nézni a gyerek szerintem!

Na mindegy azért köszi az eddigi segítő válaszokat most az először hasznos válaszok érkeztek ezen az oldalon érdekes módon pedig jópár éve regisztrálva vagyok mondhatnánk inkább úgy is, hogy ehhez a kérdésemhez kaptam az egyetlen számomra haszos válaszokat köszi!

2018. jún. 8. 18:39
 15/15 A kérdező kommentje:

Igen de pl még annyi hogy azért nem minden újabb laptopban vannak már HDD-k pl ami nagyon vékony azokban már szinte el sem fér most mondok egy pl mondjuk annyira nem ismerem ezeket: "Apple MacBook Air" ebben már tuti hogy sem HDD sem ventilátoros hűtés és optikai meghajtó sem ami már nem is értem minek tesz bele a legtöbb gyártó CD-DVD-t manapság már senki nem használ csak vastag lesz tőle a gép de értelme nem sok és talán akkumulátor üzemidejét is befolyásolja feleslegesen!

Most pl az Apple-t említettem meg de legyen az Acer, HP, Lenovo, Asus, Samsung vagy bármi más ezek persze szerintem mert annyira nem jártam utána de legtöbb legújabbak már olyan vékonyak hogy tuti nem férne el bele egy HDD és semmilyen más mozgó alkatrész a hűtést is valahogy máshogy oldják meg most nem tudom ennek mi a neve de már hallottam valahol!

Persze lehet hogy hülyeséget mondok ez csak a saját meglátásom szerint mondom minap is olyan olyant laptopot mutatott be az Acer aminek mint a kétoldala kijelző és egyben érintőkijelző volt ebben sincs már szerintem vagy a legtöbb ilyen hibrid gépekben ami mondjuk nálunk nincs de pl Microsoft surface

2018. jún. 8. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!