Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek ez a vincseszterne...

Szerintetek ez a vincseszternek a baja lehet?

Figyelt kérdés

A szomszédom kb fél éve vett egy HP laptopot amit az első héten már át is hozott hozzám tavaly mert nem kapcsolt be valamit elállított HP logó volt és töltött ekkor csináltam neki egy tiszta telepítést (Windows 10)

eredeti Media Creation Tool-al pendrive-ra tettem és feltelepítettem tisztán ekkor jó is lett!

Ma megint áthozta mert most már egyáltalán nem kapcsolt be de kb kicsivel lehet több mint fél éves azt hiszem a Telekomtól vették, tehát most semmit nem írt ki bekapcsolásnál csak kb olyan 3-4 másodpercig csattogó kattogó hangot ad ki (szerintem a HDD, de lehet tévedek, nem értek hozzá annyira, nem vagyok zseni) de tudtommal ha csak az operációs rendszerrel lenne baj akkor is ki kellene írni az elején a laptop logóját stb!

Először azt hittem a saját monitora romlott el de hiába kötöttem monitorhoz, tv-hez semmi utána megnyomtam csak úgy az találomra f-t ekkor bejött a BIOS és itt átállítottam nagy nehezen hogy a pendrive-ról boot-oljon, sikerült is többszöri próbálkozásra bár megjegyzem nem vagyok olyan zseni, de ekkor el is indult a Windows 10 telepítő és a partícióknál nem látta a merevlemezt csak azt írta a listán merevlemez 0,00 MB és ott volt egy olyan hogy tallózzam be a merevlemez illesztőprogramját ott viszont mutatta a tallózásba pár fájlt pl letöltések, dokumentumok, asztal, és a merevlemezt-is boot néven ha megnyitottam ott volt pl. a program files, dokumentumok, és windows de ezekben semmi nem volt majd kiléptem!

Néztem ez ügyben pár videót, és információt stb hogy mi lehet a baj indulás után pl az f2-vel elindítható valami hard drive check már nem emlékszem pontosan de angolul itt azt írta nem található telepített merevlemez ellenőrizze a kábelt stb. néhol azt is írták hogy BIOS hiba is lehet és hogy állítsam vissza alaphelyzetbe pl nyomjam meg a windows+b billentyűt majd 3-4 mp is a bekapcsoló gombot és utána a többit is engedjem el de nem csinált semmit csak a caps lock jelzőfény villogott kb 3-4× folyamatosan!

Azt is írták néhol, hogy vegyem ki mint a memóriákat és a merevlemezt pár percig majd tegyem vissza vagy, úgy is lehet resetelni a BIOS-t pl hogy kiveszem az alaplapból kb fél órára a CMOS-elemet, de eddig nem jutottam el mert ilyet még nem csináltam bár tudom nem lenne nehéz de nem is az enyém a laptop igaz nem rontanám el de még elég új lehet garancia is van rajta, bár maga a laptop eléggé leharcoltnak látszik mint ha lenne vagy 10 éves sarkairól le van törve a műanyag borítás a képernyő kerete több helyen el van törve elől hátul is meg van repedve a CD- megható kb ki van esve vagyis majdnem kicsi gyereki vannak gondolom többször is le eshetett valahonnan bár lehet, hogy nem mondjuk akkor nem tudom mitől van rajta annyi kopás kenyérmorzsa a stb a pár billentyű ki is van esve ezért is gondoltam arra hogy talán a merevlemez a rossz mint írtam is kattog csattog bekapcsolásnál, ha kb hagytam magában 10 perc múlva megjelent a HP jel és elkezdett tölteni majd mikor a bejelentkező képernyő jött volna csak simán kék képernyő is ki is kapcsolt!

Szerintetek itt mi lehet a baj esetleg tényleg a BIOS vagy kis tudja lehet alaplap bár akkor be sem kapcsolna tudtommal vagy valami videokártya vagy valóban a merevlemez adta be bár ahogy leírtam mennyi idős a laptop és ahogy kinéz ki tudja mi baja lehet azt állította nekem lány hogy előző este még be volt kapcsolva majd később újra kikapcsolta és megint vissza akkor lett ilyen szintetek itt mi lehet a baj bocsi a regényért csak leírtam amit tudok meg csináltam vele hátha segít

2018. jún. 7. 23:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen a kérdésedhez tartozik, de: örülj, hogy így is akad ember, aki válaszol neked. Ez az "öntömagondolataimattagolatlanul" ez valami förtelem, így értelmezni bármit is többszöri nekifutásra lehet max. Ha már egyszer eldöntöd, hogy megírod a kis problémádat ide, vagy bárkinek bármit írsz, vagy bármilyen felületen bármit leírsz, vedd már kérlek a fáradságot és tagold a mondandódat szép, kerek mondatokra hogy az érthető is legyen! Mondjuk ez még egy nagyon is jó eset, itt csak mondatok nincsenek és nekem pl most (bár lehet azért mert már kissé fáradt vagyok) ez miatt összefolyt az egész.

A problémádhoz: passzold az esetet, valószínűleg mechanikai sérülésről van szó. Ne nyúlj bele, valószínűleg garanciás, nem lenne jó azt elveszteni. Jól gondolod, szerintem is HDD hiba lehet, de mondd az illetőnek, hogy vigye vissza a telekomhoz.

2018. jún. 8. 00:05
 2/15 A kérdező kommentje:
Végül is és a HDD-re gyanakszom a hangot illetően közben lehet hogy más ha alaplapi hiba lenne akkor a BIOS-ig sem jutottam volna el szerintem, és hogy a BIOS-t vissza állítani alapértelmezettre, nem hiszem, hogy a BIOS-ba bárki is bele piszkált volna nála, bár lehet megérne egy próbát levenni a hátlapját de nekem nem sikerült valamiért és kivenni kis időre az elemet és az akkumulátort, szerintem hogy ennyire ütött kopott lehet már szervizben sem foglalkoznának vele mármint garanciálisan,jótállásra stb. azt mondta nekem azóta ha sikerül próbáljam meg bár nem akarom elrontani de mivel a hátlapja egyben van ezért nehéz leszedni végül is ha korábban mikor még új volt fel tudtam telepíteni akkor és a merevlemezre gyanakszom, szerintek is
2018. jún. 8. 00:07
 3/15 A kérdező kommentje:
igen jó köszi csak próbáltam leírni mindent igen az illető azt mondta nem akarja szervizbe vinni már azóta vissza vittem neki, de azért még ha tudok próbálok segíteni neki, valószínű azért nem akarja mert ahogy kinéz, de ha szerinted is HDD, akkor jól gondoltam, javítás meg szervizen kívül lehet sok volna azt mondta vesz bele külön merevlemezt de közben lehet más baja is van
2018. jún. 8. 00:11
 4/15 anonim ***** válasza:

Célszerű volna akár asztali gépbe átdobni a lemezt, HD Sentinel azonnal megmutatja mi újság. A másik opció Linux Live, és ott ránézni( Disk, Gparted). A CMOS resetet egyenlőre hagyd, egyébként is macerás. Nem az lesz a probléma.

A kattogó hang sosem jó, bár amit leírtál, mint kondíció, az egy fél éves gépnél...több mint érdekes. Azzal számolni kell, hogy a fizikai sérülések miatt elutasítják.

Ha cserélni kell a lemezt, SSD-re cseréljétek, az birja ezt a fajta igénybevételt.

2018. jún. 8. 00:16
 5/15 A kérdező kommentje:

Igen Kösz utolsó, oké majd megpróbáljuk, igen a lány azt mondta azért nem viszi szervizbe mert szerinte is elutasítanák azt mondta akkor venne bele pl akár SDD-t is ahogy ajánlottad akkor majd bele tennénk valahogy bár remélem csak az a probléma mert ha korábban hiba nélkül felment a windows 10 pendrive-ról kb fél óra alatt most viszont nem is látja akkor valószínű!

És ez a program csak átvizsgálja vagy meg is javítja!

2018. jún. 8. 00:22
 6/15 anonim ***** válasza:

Javítani nem javít, ezeket szoftveresen nem tudod javítani, ez diagnosztika. A lemez alapvető adatai, teljesítmény, kondíció, és hibanapló. Bár ebben az esetben sanszos, hogy kuka.

A lemezt, memóriát nyugodtan kiveheted, a gari megmarad. Ezek bővíthető alkatrészek.

2018. jún. 8. 00:30
 7/15 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy az egész gép tesztelésére, Linux, USB-ről, akár HDD nélkül is. Ha megy, és minden működik, akkor teljesen biztos, hogy lemez. Ez a lépés ne maradjon ki, mielőtt bármit vesztek, az ördög nem alszik.
2018. jún. 8. 00:34
 8/15 A kérdező kommentje:

Jó oké köszi már vissza adtam neki azt mondta hogy majd ő elintézi és hogy lehet vesz bele HDD-t vagy SSD-t ha azt bele tennék akkor nagy valószínűséggel fel tudnám telepíteni sokat nem értek hozzá de régebben meg tudtam csinálni neki, tehát ha csak ez a baja akkor csak annyi hogy egy bele való lemezt bele teszünk ami jó és úgy legyen az HDD vagy SSD-és csak simán feltelepíteni4

Egyébként köszi a sok hasznos választ!

2018. jún. 8. 00:36
 9/15 A kérdező kommentje:
Jó jó oké köszi talán az első értelmes válasz ezen az oldalon, oké majd megpróbáljuk hát remélem én is hogy csak annyi a baj
2018. jún. 8. 00:38
 10/15 anonim ***** válasza:
Ha kiskölkök csapkodják a gépet a földhöz, akkor ssd-t vegyen bele, már elég olcsók.
2018. jún. 8. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!