Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kell e egy gamer PC-be SSD?...

Kell e egy gamer PC-be SSD? És ha esetleg igen akkor javítja e a játékélményt?

Figyelt kérdés

Sziasztok! :D

Én úgy tudom hogy az SSD abban segít hogy hamarabb felálljon a rendszer bekapcsoláskor , illetve hogy hamarabb betöltsenek a programok a gépen. PL: Youtube , és ehhez hasonlók.Tudomásom szerint az SSD nem segít abban hogy sokkal előbb betöltődjenek a JÁTÉKOK a gépen.

Esetleg ha nem jól tudom akkor nyugodtan kijavíthattok .

2018. ápr. 8. 14:10
 1/7 anonim ***** válasza:
19%
kell
2018. ápr. 8. 14:17
 2/7 P.O.C. ***** válasza:
100%

Ha az adott játékot arra telepíted, természetesen az is gyorsabban töltődik be.

A gond csak az hogy még az utóbbi időben megkövetkezett áresés ellenére is elég sz@r Gigabájt/Forint aránya az SSD -nek.

Egy átlagos minőségű 240 GB -os SSD 22 ezer, amire AAA kategóriás játékok közül max 3-4 fér el rajta, és valljuk be nem nagyon szeretünk pár hét múlva törölni 1 játékot, mert mást akarunk felrakni. Ennyiért viszont már 3 TB -os vinyót veszel. Így játékra még mindig luxos az SSD. Persze ha van pénz, akkor csak nyugodtan.

2018. ápr. 8. 14:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Amikor 3TB-os HDD van 18K-ért és ennyiért max 128GB-os SSD-t kapsz addig maximum operációs rendszernek meg kisebb programokat érdemes fentartani SSD-t.
2018. ápr. 8. 14:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
SSD nélkül futtatok minden játékot gyönyörű grafikával, magas FPS értékkel, lassú töltések nélkül.
2018. ápr. 8. 16:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem kell, az így megspórolt pénzből vehetsz jobb videokártyát
2018. ápr. 8. 19:31
 6/7 anonim ***** válasza:

250GB-os SSD-t a megbízható, valóban gyors fajtából (960) 35 ezer forint környékén kapsz. Valóban, ezért az árért egy 4TB-os (pl. WD) HDD-t kapsz, de meg sem közelíti az SSD sebességét (főleg az 5400rpm-es nem).

Hogy megéri-e attól függ, mennyi a kereted. Ha belefér gond nélkül az SSD, akkor nem kérdés, egyéb esetben el kell gondolkodni.

FPS növekedést nem igazán tudsz elérni SSD használatával. Viszont betöltésnél (különösen az openworld típusú játékoknál) tudsz időt spórolni, ami szerintem javít a játékélményen. Legalábbis nekem mindenképp pozitív, hogy kevesebbet kell nézzem a betöltőképernyőt.

Valóban kevés a 250GB tárhely, tehát minden játék nem fér rá, egy 250GB-s SSD-nél a rendszer és a szükséges programok telepítése után 190-200GB terület marad, arra azért férnek játékok.

Szóval ezt mindenkinek saját maga kell eldöntenie, hogy megér-e neki annyit ez a felár, hogy gyorsabban történjenek a dolgok.

2018. ápr. 8. 22:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! :D
2018. ápr. 9. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!