Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem jó egy I5 7400-as...

Miért nem jó egy I5 7400-as processzor a mai játékokhoz?

Figyelt kérdés

Az összes munkatársam mind ryzen irányba terelt volna mert hogy az a jobb. Én meg úgy voltam vele , hogy ha eddig intelem volt ezután is az lesz. Így esett a választás a fent említett procira. És én játékok alatt nem vettem észre , hogy kevés lenne az ereje. A BF1 online része is szépen elfut high beállítások mellett full hd fix 55fps átlaggal.

Vagy annyira jobb a 6 magos ryzen?

2018. márc. 23. 17:57
 1/5 anonim ***** válasza:

"Én meg úgy voltam vele , hogy ha eddig intelem volt ezután is az lesz."

Ez aztán a megfontolt és logikus választás. :D

Egy CPU-t tudtommal 4-5 évre veszünk, és ilyenkor előjön az időtállóság.

Egy Ryzen 5 1600 sokkal időtállóbb és erősebb is, annak ellenére hogy játékok alatt hasonló teljesítmény nyújt mint a 7400.Az idei játékoknál egyértelműen majd az I5-8400 illetve az 1600 fog dominálni.

A másik érv a Ryzen mellett az hogy 2020-ig AM4-re fog épülni, így sokkal több a lehetőség a fejlesztésre.

Úgy hogy igazuk volt a munkatársaidnak, csak te voltál kicsit elvakult.

Most még ezt nem fogod érzékelni, 2-3 év múlva már igen.(az Intel a 2.-tól a 7. generációig csak ült a babérjain, nem is csoda hogy szinte 0 fejlődés történt)

2018. márc. 23. 18:09
 2/5 anonim ***** válasza:

A Ryzen olcsóbb és erősebb, mint az i5 7400. Ettől függetlenül egyáltalán nem rossz CPU ez, csak a Ryzen sokkal jobban megéri az árát, és több potenciál van benne. Főleg az X végű modellekben.

Arról nem is beszélve, hogy a Ryzenek még "aktív" és hosszú ideig "aktív" foglalatot használnak (AM4 - 2020-ig elvileg), míg az i5 7400 már egy elavult foglalatba kerül.

2018. márc. 23. 18:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem teljesítményben, hanem ár-érték arányban nem optimális választás. I3-8100-zal jobban kijöttél volna még a drágább (cserébe jobban felszerelt) alaplapok ellenére is, ha már ragaszkodsz az Intelhez.
2018. márc. 23. 19:13
 4/5 szántóvető ***** válasza:

vehettél volna i3 8100 vagy 8350k procit is.nem is értem miért a kabyra esett a választás a coffeeval szemben.

"Az összes munkatársam mind ryzen irányba terelt volna mert hogy az a jobb"-nem jobb,csak olcsóbb.egy 8600k odaver a ryzennek 1-6 mag kihasználtság között.

2018. márc. 23. 19:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja csak éppen egy I5 8600K 75 ezer körüli áron kapható, addig a LEGDRÁGÁBB Ryzen 5-öt megkapod 57 körül. Azért nem mindegy.
2018. márc. 23. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!