Az alábbi konfighoz elég lesz majd egy több éve használt 400W-os korábbi szériás Chieftec táp?
Szeretnék új gépet összeállítani és félek, hogy nem lesz elég hozzá a jelenlegi tápom, ami egy Chieftec 400W, de nem az újabb GPS/GPE széria közül valamelyik, hanem még a régebbi ANP szériából, amit 11k körül vettem jópár éve. Szóval erről a konfigról lenne szó (budget ultrakompromisszum gamer-PC-nek venném, szóval röhögni nem ér :D ):
* Asrock AB350M-HDV
* AMD Ryzen 5 2400G (Vega 11 iGPU) proci
* Crucial 8GB DDR4 2400 Mhz memória
* WD Blue 500GB SATA3 7200 RPM merevlemez
* 1-1 80mm ill 120mm-es ventilátor a gépbe
Szóval ezt a konfigot vajon elbírná a régebbi 400W-os Chieftec tápom? Online akarom összeállíttatni a gépemet (laikus vagyok és nem akarok kínlódni a BIOS frissítéssel meg a 46k-s procit remegő kézzel belehelyezni a deszkába), de táp nélkül rendelném PCX-ről és félek, hogyha itthon beszerelem a gépbe akkor pofára esek, mert nem bírja a táp. Viszont így is iszonyatosan szűk a keret, további 15 ezrem meg nem lenne új tápra. Remélem tudtok valami jó tanácsot/véleményt írni.
msi a320m bazooka: 19e
crucial 4gb ddr4 2400MHz: 13e
ryzen 3 2200g: 30e
és még marad egy csomó pénzed.ha nem fér bele a 2400g akkor jó az is amit írtam.
CPU-ban is erősebb.
1500X és 1300X közti különbség van a 2 között, szóval már csak ezért is megéri a felárat.(2400G = 1500X)
Én alaplapnak AB350m Pro4 alá nem adnám, OC-ra alkalmas, 4 db RAM slot is van.
Az a táp valóban nem mai darab, ideiglenese nem lesz vele szerintem gond de ajánlott majd cserélni.(nem egy ismert darab, de a régi Chieftec tápok egész jók voltak)
Nem lesz gond a táppal, de ha veszel majd egy izmosabb videokártyát mindenképpen cseréld le!
Corsair 2x4GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX Red CMK8GX4M2B3000C15R memória 12+24 hó gar.
31 389 Ft
Gigabyte GA-AB350-GAMING alaplap 12+24 hó gar.
22 766 Ft
AMD Ryzen 5 2400G YD2400C5FBBOX processzor 12+24 hó gar.
47 084 Ft
Termék összesen: 101 238 Ft
PCX.hu
HDD-t szerintem fölösleges venned ha van, de ha nagyon akarsz akkor belefér még a 120 ezres keretbe. Én egyelőre így venném, HDD-t, gépházat, tápot egyelőre áthoznám a régi gépből. Később lehetne ezeket is cserélni, aztán pedig egy videokártyát és még 8GB memóriát érdemes venni.
Az első link csak úgy barátilag!
Ami meg most jön azt mindenképpen!
Ebből ne engedj! Ennek a procinak kell a 3200-as memória.
A G.skill, mint az előző év bajnoka meg magáért beszél...
és kikerestem ésszerűen olcsóbb helyet, mert postával együtt is kedvezőbb a többinél.
Azért kérdezz rá a PCX-től, hogy hoznak-e 2x4-et, és mennyiért... mert jelenleg csak 2x8 van ~55 Ezerért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!