Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy I5 4460 kihajt egy 1050 vgát?

Egy I5 4460 kihajt egy 1050 vgát?

Figyelt kérdés

#1050vga
2018. márc. 18. 10:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
nem válaszoltál a kérdésemre hogy akkor mégis hogy kellene nevezni a jelenséget, mind1.... kösz a lepontozást azért, főleg hogy úgy veszem ki hogy te is elismered a jelenséget, csak rühelled a limit szót.
2018. márc. 18. 16:28
 12/26 anonim ***** válasza:
Ja elnéztem, az a hsz nem lett lepontozva bocsi!
2018. márc. 18. 16:30
 13/26 anonim ***** válasza:

#11.Szerintem válaszoltam.

Szoftverfűggő dolog.

Ha most a CPU-t 100%-ig terheled és CPU igényes attól még nem fog a VGA használat nőni és kész.(30 FPS-ről van szó, mondjuk G4560 esetén valami CPU igényes RTS esetén)

Másik esetleg legyen egy BF1 FHD felbontáson G4560 és 1070 társaságában.

Ott tökéletesen látszik hogy ennél összetettebb dolog mint hogy csak limit van, ebbe beleszól hogy milyen felbontáson van, milyen részleteséggel, mekkora téren játszodik stb.

Vegyük hogy a CPU végig 100%-on van, a VGA pedig mondjuk olyan 30% körül.Ha a felbontást emeled akkor a VGA dolgozik többet, ha csökkented akkor a CPU.CPU csere esetén sem feltétlenül nő a VGA használat, inkább ha magasabb felbontásra teszed és ott a CPU használat is csökken.

Nekem nem a szóval van bajom hanem hogy ez ennél egy sokkal összetettebb dolog, nem lehet általánosságban erről beszélni csak konkrét helyzetekben.

Te meg ezt nem tudod alátámasztani.

I5-4460 mellé is mehet Titan V-től GT 1030-ig bármi, ha CS:GO-ra vagy épp nagyon magas felbontáson lévő játékról van szó.(esetleg VR)ű

A pontozást meg hagyjuk, felesleges ezen megsértődni.

Egy elavult, sokszor itt tárgyalt dolog.

Ha az fáj nézz be a politika, de elég a mobiltelefon kategóriában ahol a vérpistikék pontoznak le ezerrel...

Én sem foglak ezért lepontozni ha nincs igazad/igazam, ez szimplán egy eszmecsere ami mások számára még jól jöhet.

2018. márc. 18. 16:48
 14/26 anonim ***** válasza:

Akkor én is csatlakozom. Vegyük az én példámat. (Nem most történt.) Egy i5 4460 volt nekem is. Rx 580 vga. Jó pár játéknál bizony erölködött a cpu, miközben a vga fele kihasználtsággal dolgozott. FHD felbontásban. Mivel nem akartam lapot, ramot cserélni marha jó áron beszereztem egy i7 4790k-t. Egy csapásra megugrott az fps minden olyan játékban, amik elsősorban a cpu-t dolgoztatták, a vga végre 100 százalékban száguld.

Hiába jössz, hogy feladat függő, és, hogy a kérdező nem írta mire kell neki. Egyértelmű nem?

2018. márc. 18. 18:59
 15/26 anonim ***** válasza:

"Egyértelmű nem?"

Nem, nem egyértelmű, CAD, PS, SW,-ről stb gondolom Te nem hallottál, pedig hidd el, sokan dolgoznak ezekkel is.

-A kérdés pedig pontosan így lenne helyes:

XY alkalmazáshoz megfelelő a 'A' CPU és 'B' VGA párosítás?

-Bár ez is felesleges mert megnézi a minimum, vagy ajánlott konfigot az adott programhoz.

2018. márc. 18. 19:59
 16/26 anonim ***** válasza:

#14.Az sem mindegy hogy milyen játékról van.

BF1 esetén pl. ez működik, de CPU igényes játék esetén nem.

És biztos vagyok benne hogy az az I7 nem 100%-on pörög FHD játék közben szóval megint előjön amit levezettem.Csak most fordítva CPU szemszögből.

Nem kell mind 2 hardvernek 100%-on mennie.

2018. márc. 18. 20:39
 17/26 anonim ***** válasza:
Imádom amikor egy kérdést csak azért írnak ki, hogy háborút indítsanak. :D Ilyen volt pl nemrég az "Intel vagy AMD jobb?" kérdés.Kérdező persze meg sem mukkan, le sem írja mire kéne a gép, csak röhög a székében.
2018. márc. 18. 20:44
 18/26 anonim ***** válasza:

#16: Persze, hogy a cpu nem megy maximumon, nem is írtam ilyet. Csupán arra akartam rávilágítani, mennyire nem mindegy pl; játékoknál, milyen cpu dolgozik. Egy i5 4460 jó kis proci, de a mai hanyag portolások, optimalizálatlan, védelmek által generált magas cpu használatot mutató játékok miatt, vagy online csihi-puhi (pl:bf1) miatt már kevésnek bizonyulhat.

A másik: Igaz, a kérdező meg se mukkan. Ugyanakkor egyáltalán nem hiszem, hogy cad, blender, vagy más egyéb 3d grafikus vagy tervező programot használna egy 4460-as procival. Egyértelműen kijön a kérdésből, hogy mire akarja használni. Miért kell mindenfelé elmagyarázni?

2018. márc. 18. 23:55
 19/26 anonim ***** válasza:

"CAD, PS, SW,-ről stb gondolom Te nem hallottál"

Jah, 15-ös. Még egy. Nem hallottam róluk? Csak mert hobbi szinten nyüstölöm a Blendert, pár évig 3d studio max-ot használtam (abból már volt némi biznisz is). És mivel cnc gépen dolgozom, igen "gyakran" ütközöm egyéb Cad alkalmazásokkal is.

2018. márc. 19. 00:02
 20/26 anonim ***** válasza:
No innentől kiléptem innen. Mindenkinek jó éjt!
2018. márc. 19. 00:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!