Egy I5 4460 kihajt egy 1050 vgát?
lol.Kihajt..
Igen jó lesz. mehetne erősebb is mellé.
1060 is simán mehet mellé, nem lesz ott még limit.
Sőt, 1070-el sem biztos hogy túl nagy baj lenne, 1080-at viszont már nem raknék mellé.
"1060 is simán mehet mellé, nem lesz ott még limit. "
Mégis milyen limitre gondolsz, értsd már meg hogy alkalmazás függő, hogy mennyi CPU és VGA igénye van.
Nem hajtja egyik a másikat soha. (az idiótákat kellene már elhajtani innen)
Ha olyan alkalmazásról beszélsz aminek 100 I9 CPU kell és 20Vega64 akkor annak ehhez megfelelően kell felépíteni egy hardvert.
# 4/4
Én szót sem ejtettem a kihajtásról!
Tegyél egy GTX1060-at vagy akár jobbat egy Core2Duo E5XX mellé és menj 2017-8-as játékokkal játszani. Akkora proci limit lesz hogy el nem tudod képzelni, és hiába van ott a 1080, nem fog jól futni.
Ezt nevezzük LIMITNEK ilyen esetben.
+még kifejtem, nehogy ne értsd meg:
Tehát gyengébb proci+erősebb vga esetében a cpu100%-on menne, miközben a vga csak 25-30%-on például. Erről van itt szó amikor LIMIT-ről beszél valaki. A VGA maradék potenciálja egyszerűen nem tud érvényesülni, mondhatni kárba vész.
Én tudom hogy a vga képes külön működni, bányászok is ezért vesznek 10 kártya mellé valami sz@r procit, ott más a helyzet, csak a vga "számol" de játék esetében kell hogy viszonylag szinkronban legyenek.
#5.Pedig teljesen mértékben igaza van.
Itt nem szó hogy konkrétan mire kell és milyen játékról van szó.
Ezt a limites dolgot meg hagyjuk, én ezt már leírtam ide 20-szor kb. nem hiszem el hogy sokan terjesztik még a hülyeséget...
Van egy adott alkalmazás ami X %-ig terheli a CPU-t , meg Y százalékig a CPU-t.Nem muszáj mind 2-t 100%-ig terhelni, mivel nem nagyon van olyan alkalmazás ami ugyan olyan arányban terheli ezt a 2 hardvert.
Sőt tovább megyek, bányászatra mehet 8 VEGA 64 mellé Pentium 4 is, illetve komoly CPU munka esetén megfelel az IGP is.
Szóval erről ennyit.
"Tehát gyengébb proci+erősebb vga esetében a cpu100%-on menne, miközben a vga csak 25-30%-on például. Erről van itt szó amikor LIMIT-ről beszél valaki. A VGA maradék potenciálja egyszerűen nem tud érvényesülni, mondhatni kárba vész. "
Ez egy CPU igényes játék amit leírtál, ha itt megvan a kellő számú FPS akkor nincs limit.
Ha pedig érezhetően kevés akkor a CPU kevés, de ezt sem nevezném limitnek.
Tök úgy mondod mintha egy 10 éves procihoz simán hozzá lehetne vágni egy 1080-at, és jó lenne a konfig.
Arra válaszolj nekem kérlek, hogy a fenti esetben amikor a proci 100%, vga kevés, fps 30 alatt, azt a jelenséget minek neveznéd ami jobb rá mint a limit? Ha azt mondod hogy szimplán "kevésnek" akkor az ugyanazt jelenti hisz a CPU kevés a VGA-hoz az adott esetben, ezért limitálja közvetetten.
#9.
"Tök úgy mondod mintha egy 10 éves procihoz simán hozzá lehetne vágni egy 1080-at, és jó lenne a konfig."
Feladat függő, nem írta a kérdező hogy mire kell és milyen játékokra.Van olyan feladat ahol simán megfelelne.
"Ha azt mondod hogy szimplán "kevésnek" akkor az ugyanazt jelenti hisz a CPU kevés a VGA-hoz az adott esetben, ezért limitálja közvetetten."
Ez valóban nézőpont kérdése.
Én továbbra is azt mondom hogy a CPU a kevés hozzá és nem befolyásolja a VGA teljesítményét, erősebb CPU esetén sem feltétlenül nőne a VGA használat.
Szóval erre is azt mondom hogy szoftver és feladat függő.
Persze vannak olyan játékok amik hasonlóan terhelik, pl. a BF1, na ott arányosan nőne egy erősebb CPU esetén a VGA használat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!