Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy I5 4460 kihajt egy 1050 vgát?

Egy I5 4460 kihajt egy 1050 vgát?

Figyelt kérdés

#1050vga
2018. márc. 18. 10:41
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
76%
Még mindig nem hajtsa ki egyik a másikat.
2018. márc. 18. 10:47
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

lol.Kihajt..

Igen jó lesz. mehetne erősebb is mellé.

2018. márc. 18. 10:47
 3/26 anonim ***** válasza:

1060 is simán mehet mellé, nem lesz ott még limit.

Sőt, 1070-el sem biztos hogy túl nagy baj lenne, 1080-at viszont már nem raknék mellé.

2018. márc. 18. 11:35
 4/26 anonim ***** válasza:
19%

"1060 is simán mehet mellé, nem lesz ott még limit. "

Mégis milyen limitre gondolsz, értsd már meg hogy alkalmazás függő, hogy mennyi CPU és VGA igénye van.

Nem hajtja egyik a másikat soha. (az idiótákat kellene már elhajtani innen)

Ha olyan alkalmazásról beszélsz aminek 100 I9 CPU kell és 20Vega64 akkor annak ehhez megfelelően kell felépíteni egy hardvert.

2018. márc. 18. 11:49
 5/26 anonim ***** válasza:
53%

# 4/4

Én szót sem ejtettem a kihajtásról!

Tegyél egy GTX1060-at vagy akár jobbat egy Core2Duo E5XX mellé és menj 2017-8-as játékokkal játszani. Akkora proci limit lesz hogy el nem tudod képzelni, és hiába van ott a 1080, nem fog jól futni.

Ezt nevezzük LIMITNEK ilyen esetben.

2018. márc. 18. 12:14
 6/26 anonim ***** válasza:
53%

+még kifejtem, nehogy ne értsd meg:

Tehát gyengébb proci+erősebb vga esetében a cpu100%-on menne, miközben a vga csak 25-30%-on például. Erről van itt szó amikor LIMIT-ről beszél valaki. A VGA maradék potenciálja egyszerűen nem tud érvényesülni, mondhatni kárba vész.

Én tudom hogy a vga képes külön működni, bányászok is ezért vesznek 10 kártya mellé valami sz@r procit, ott más a helyzet, csak a vga "számol" de játék esetében kell hogy viszonylag szinkronban legyenek.

2018. márc. 18. 12:33
 7/26 anonim ***** válasza:

#5.Pedig teljesen mértékben igaza van.

Itt nem szó hogy konkrétan mire kell és milyen játékról van szó.

Ezt a limites dolgot meg hagyjuk, én ezt már leírtam ide 20-szor kb. nem hiszem el hogy sokan terjesztik még a hülyeséget...

Van egy adott alkalmazás ami X %-ig terheli a CPU-t , meg Y százalékig a CPU-t.Nem muszáj mind 2-t 100%-ig terhelni, mivel nem nagyon van olyan alkalmazás ami ugyan olyan arányban terheli ezt a 2 hardvert.

Sőt tovább megyek, bányászatra mehet 8 VEGA 64 mellé Pentium 4 is, illetve komoly CPU munka esetén megfelel az IGP is.

Szóval erről ennyit.

2018. márc. 18. 13:28
 8/26 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát gyengébb proci+erősebb vga esetében a cpu100%-on menne, miközben a vga csak 25-30%-on például. Erről van itt szó amikor LIMIT-ről beszél valaki. A VGA maradék potenciálja egyszerűen nem tud érvényesülni, mondhatni kárba vész. "

Ez egy CPU igényes játék amit leírtál, ha itt megvan a kellő számú FPS akkor nincs limit.

Ha pedig érezhetően kevés akkor a CPU kevés, de ezt sem nevezném limitnek.

2018. márc. 18. 13:30
 9/26 anonim ***** válasza:

Tök úgy mondod mintha egy 10 éves procihoz simán hozzá lehetne vágni egy 1080-at, és jó lenne a konfig.

Arra válaszolj nekem kérlek, hogy a fenti esetben amikor a proci 100%, vga kevés, fps 30 alatt, azt a jelenséget minek neveznéd ami jobb rá mint a limit? Ha azt mondod hogy szimplán "kevésnek" akkor az ugyanazt jelenti hisz a CPU kevés a VGA-hoz az adott esetben, ezért limitálja közvetetten.

2018. márc. 18. 13:41
 10/26 anonim ***** válasza:

#9.

"Tök úgy mondod mintha egy 10 éves procihoz simán hozzá lehetne vágni egy 1080-at, és jó lenne a konfig."

Feladat függő, nem írta a kérdező hogy mire kell és milyen játékokra.Van olyan feladat ahol simán megfelelne.

"Ha azt mondod hogy szimplán "kevésnek" akkor az ugyanazt jelenti hisz a CPU kevés a VGA-hoz az adott esetben, ezért limitálja közvetetten."

Ez valóban nézőpont kérdése.

Én továbbra is azt mondom hogy a CPU a kevés hozzá és nem befolyásolja a VGA teljesítményét, erősebb CPU esetén sem feltétlenül nőne a VGA használat.

Szóval erre is azt mondom hogy szoftver és feladat függő.

Persze vannak olyan játékok amik hasonlóan terhelik, pl. a BF1, na ott arányosan nőne egy erősebb CPU esetén a VGA használat is.

2018. márc. 18. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!