Laptopot érdemes folyamatosan a töltőn tartani?
Lényegében asztali gépként üzemel, a töltőt hagyjam rajta folyamatosan, vagy csak ha merül akkor kössem rá?
Új vagyok a laptop világában, ez az első, eddig asztali gépem volt.
... és az akkudnak így is vége lesz, vagy jobb esetben túléli a gépedet, anélkül, hogy bármi előnyöd származott volna abból, hogy létezik.
Hagyd benne, semmi baja nem lesz, áramszünet esetére meg van oldva a szünetmentesség. (és tapasztalatból írom, engem ne riogasson senki )
Elméletileg ha folyamatosan 90% felett van, valamivel gyorsabban megy lefele az életideje. Szerencsére a notebook akksik sokáig tartanak egy szintet, majd rohamosan kezd el csökkenni a használható időtartam.
Ha asztali gépként funkcionál, akkor lényegtelen, hogy kiveszed vagy sem. Talán még jobb is, ha benne van, mert nem kell szünetmentes táp a géphez, meg van oldva.
Ha főként asztali gépként tekintesz rá, de időről-időre cipeled és akarod töltés nélkül is használni, akkor javasolt 80-90% közt feltölteni és kivenni.
A legtöbb eszköz jobban szereti a rövidebb, kisebb töltéseket, pl ne majdnem 0%-ról próbált felpumpálni 100%,ra inkább ha lemegy 60-ra, feltöltöd 80%-ra és így tovább. Így kevésbé melegszik is fel, amit külön szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!