Vettem egy routert és azzal kapcsolatban lenne pár kérdésem. Az eszközt érdemes kihúzni a konnektorból ha nem használom energiamegtakarítás szempontjából (folyamatosan világít)?
Szerintem normális.
Valószínű helyi hálózatod van és a router automatikusan csatlakozik.
Különösebb többletköltséget nem jelent a folyamatos üzeme.
"Az eszközt érdemes kihúzni a konnektorból"
Pár percre vagy egy-két órára nem érdemes, de ha hosszabb ideig nincs rá szükség, nyugodtan húzd ki.
"A kábeles net sebességét a router nem befolyásolja"
Befolyásolhatja. Van nagyon gyors (>100Mbps) net és van olcsó és lassú router. Ez nem jó párosítás. Minél jobb minőségű a router (gyors proci, több RAM) annál több kapcsolatot és nagyobb sebességet tud kiszolgálni.
"ennek az eszköznek a használata okoz majd többletköltséget"
A villanyszámlán fog látszani. Mondjuk + 8kWh havonta (becslés).
"Most viszont automatikusan van net, ha digin keresztül szeretném, akkor hibaüzenet. Ez normális?"
Teljes mértékben. Az a funkció, amit "digire kattintással" használtál már nincs, nem működik.
Köszönöm a válaszokat!:)
A kedves utolsó kommentelőtől akkor kérdezném még:
1.Általában naponta délutánonként használom, akkor gondolom nem érdemes naponta áramtalanítani...
2.A router max. 150mbps-re képes, az itthoni kábeles netem passz, de mondjuk egy 1 gigás film 1-2 perc alatt letöltődik. Olyan max 10-15mbps-al tölt le filmet bizonyos oldalakról.
"A kábeles net sebességét a router nem befolyásolja"
Befolyásolhatja. Van nagyon gyors (>100Mbps) net és van olcsó és lassú router. Ez nem jó párosítás. Minél jobb minőségű a router (gyors proci, több RAM) annál több kapcsolatot és nagyobb sebességet tud kiszolgálni.
3.Az forintosítva körülbelül mennyi? Gondolom nem sok pénzről beszélünk...
4.Vágom...:)
"Az eszközt érdemes kihúzni a konnektorból ha nem használom energiamegtakarítás szempontjából (folyamatosan világít)?"
Ha elmégy nyaralni 1-2 hétre, akkor igen, vagy ha nagy vihar van, de olyankor a kábeleket is mindet húzd ki. Egyébként ha napi használatban van, fölösleges mindig kihúzogatni, még árthat is neki, lecsökkentve az élettartamát.
"A kábeles net sebességét a router nem befolyásolja?"
Nem, hacsak nem valami nagyon gagyi 2-3 ezer forintos darabot veszel, aminek nincs elég teljesítménye.
"Esetleg ennek az eszköznek a használata okoz majd többletköltséget?"
Nem igazán. Átlag router max 10-20w-ot eszik csúcsra járatva, azaz ha folyamatosan megy, akkor is max havi 2-300 forinttal lesz több a villanyszámla.
"Illetve eddig úgy csatlakoztam fel és le a netre, hogy a jobb alsó sarokban megnyitottam a hálózatokat, ott rákattintottam a digire, csatlakozás, és úgy volt net. Most viszont automatikusan van net, ha digin keresztül szeretném, akkor hibaüzenet. Ez normális?"
Teljesen normális, hiszen router nélkül a gép létesítette a PPPOE kapcsolatot, most viszont a router, így betárcsázni már nem kell. A router kiosztja az IP-t és van net.
A wifi sebességről: A routerre írt sebességnek kba 40-60%-a az ami ténylegesen, jó körülmények között átmegy rajta.
De a Tenda márka miatt kevesebb is lehet, ez elég gagyi.
TPLINK az a márka ami alegtöbb esetben minimális sallanggal , normális sebességet és alacsony árat képvisel. (ettől még ha a tendáddal meg vagy elégedve, persze használd, amíg tudod)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!