Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Rendeltem laptopot, viszont...

Rendeltem laptopot, viszont Linux van rajta, hogy oldható meg a win7 rá?

Figyelt kérdés
Ha Win7et szeretnék rá feltelepíteni az sikerülhet probléma mentesen? Esetleg a folyamatot letudná valaki írni? Valahogy törölnöm kell közben a Linuxot róla vagy kicserélődik a win7el a nélkül is? Tudom hülyén teszem fel a kérdéseket, de infóban nem vagyok otthon sajnálom, ezért kellene a segítség

2018. márc. 7. 17:23
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Majd a telepítés elején lehetőség lesz formázni, az majd eltünteti a Linuxot.
2018. márc. 7. 17:33
 2/8 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem vagy otthon infóban, akkor vidd el szervizbe, ott megcsinálják.
2018. márc. 7. 17:34
 3/8 szántóvető ***** válasza:
69%
az sem biztos hogy találsz drivereket win 7 alá.inkább win 10-ben kéne gondolkoznod.
2018. márc. 7. 18:08
 4/8 Tom Benko ***** válasza:
Veszel egy Win7-et, beteszed az olvasóba, bootolsz, és telepítesz. Infóórán mit szoktatok csinálni? Amúgy miért akarod lecserélni a Linuxot?
2018. márc. 8. 19:04
 5/8 anonim ***** válasza:

Attól függően hogy milyen notebook -ot vettél, lehet hogy szükséged lesz a gyártó drivereinek integrálására a telepítőbe. Ez sokszor elég nehézkes mert új szériáknál már nem érhető el közvetlen a support részből, és bogarászni, keresgélni kell hardver azonosítók alapján a megfelelő hardver meghajtót.

Win7 esetén, tipikusan az alaplapi chipset, és SATA/AHCI driver aminek hiánya meggátolja a telepítését.

Illetve clkszerű hozzá kikapcsolni az EFI és FastBoot opciótkat BIOS -ba, és Legacy módba indítani, telepíteni.

Itt még hozzá jön, hogy ha GPT lemezkiosztásba van, akkor át kell alakítani MBR -re.

(Bár Win7 későbbi verziói támogatják a GPT és EFI rendszertöltést, de több problémát eredményezhet mint

megold, főleg ha nem legális Win7 -et tennél fel, mert akkor Loader se alkalmazható.)

2018. márc. 19. 13:09
 6/8 Tom Benko ***** válasza:
@5: Azért vicces, hogy a MS erőltette ezt az EFI dolgot, és a Linux már évek óta képes ilyenre települni, a win meg még mindig nyafog miatta...
2018. márc. 20. 13:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Win8(.1) és Win10 -nél nincs gond, sőt az igazi előnyei csak EFI és FastBoot -al érvényesülnek.

Viszont a Win7 (Vista Ultimate Build ID 7K+), 2009 -ben jelent meg.

Akkori Linuxok se képesek EFI -vel indulni, sőt a 2012 -esek se igazán.

És még ma is akadnak gondok jó pár distronál.

2018. márc. 20. 14:56
 8/8 Tom Benko ***** válasza:
@7: Melyik sufnidisztró? Tudom, hogy volt miatta hiszti, de az főleg a digitális aláírásra vonatkozott.
2018. márc. 21. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!