Plusz ramot kapott a gép, de indításkor kékhalált kap?
Sziasztok. Vettem egy új ramot a laptopomba (ASUS). Működik, tehát kiírja a gép hogy ott van, és az eddig nem működő játékok is lagg nélkül futnak.
Viszont a gép indításakor kékhalált kapok, van hogy kétszer egymás után. A legutóbbinál ezt írta ki: attempted write read only memory
Tud valaki segíteni?

Ezért veszek egybe ramokat,soha többet 2-4 darabból!
Ha jól emlékszem ilyen esetekben kapásból újra kell rakni az op rendszert,másrészt nem biztos,h a két ram késleltetése egyforma,tehát lehet nem működnek dualban együtt... (ahogy emlékszem)

És mégis hogy lehet ezt az órajelet beállítani? :D Mert már ezer oldalon kerestem, de nem találom. BIOS-ban nem lehet beállítani talán, nem találtam ott olyan részt ami kellene.
ASUS gép egyébként. Nem hiszem hogy a foglalat nem jó, ez az egy van neki talán, nem is kell szétszedni a gépet, mert egy pici panelt kell levenni direkt arra van hogy oda tegyük a plusz ramot. Plusz mhz is tuti jó.

Tudtommal az órajelet automatikusan visszafogja a legkisebb ram értékére,de a késleltetést nem lehet beállítani.
Ha eleve olyanok a ramok,h a dual támogatás nem támogatott,akkor végképp szívás az egész.
Javaslom,h add el a ramokat külön-külön,és vegyél olyanokat amik gyárilag párban vannak válogatva,vagy egy modult,ami akkora teljesítményű,mint amit a géped még támogat,és te is akarsz.
Ezért nem variálom a ramokat hosszú évek óta,van pár buktatója a dolognak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!