Fekete képernyő indításkor, hogy tudok bejutni a Biosba, ha valamit elpiszkáltam benne?
Hello, egy kis segítséget kérnék:
eltoltam BIOS-t, bekapcsoltam a Secure Boot-ot, és kilőttem a Quikc boot funkciókat, meg talán mást is, -vagy valami ilyesmiket, és azóta fekete képernyő, még a biosig sem jut el, pedig a géppel minden rendben, csipog, elindul, de olyasmi, mintha a monitor nem kapcsolna be, másik monitorral ugyanezt csinálja.-hogy a rákba tudnék valahogy hozzáférni a Bioshoz hogy visszaállítsam, mert nem reagál a billentyűkre sem, csak sötét képernyő, win telepítő cd-t is hiába teszem be. A gép win 7 64.
Am, nem szoktam biosban turkálni, csak Driver Boosterrel befrissítettem az összes drivert, és utána a windóz bejelentkező hang 4-5 perces késéssel szólt, azért próbáéltam vmit állítani a bioszba.:(
Szia.
Ha nem, látsz semmit sem, akkor csak a "hardveres" megoldás van :
Gép szétszed, elem kivesz vár kb 15 percet, elem visszatesz, vagy ha van az alaplapon CMOS reset jumper akkor azt aktivál (alaplap függő a dolog nézd meg az alaplapod user manuáljában, hogy van-e CMOS reset jumper, illetve azt is megtalálod benne, hogy hogyan lehet a BIOS-t resetelni)
Sok sikert.
üdv.
Köszönöm!
részben sikeres volt, fél éjszaka ráment, megosztom, hátha még vki hasznát veszi:
1.Elem-kiszedés után integrélt vga-al megjelent a Bios, a Quick boot-ot mindenképp vissza kell kapcsolni ( a Secure boot lényegtelen)
2. Ez még nem elég, mivel így is csak az integráltal vga-al indul el a rendszer, a rendes videokártyával továbbra sem jutott el még Biosig sem.
Megoldás: integrált videokártyát támogató alaplapnál soha ne kapcsold be a Load Default Settings-et! Mivel alapértelmezetten mindig az integráltat akarja indítani, ezért a megoldás hogy azt a Biosban le kell tiltani, utána voila.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!