Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért ilyen drágák a mai...

Miért ilyen drágák a mai laptopok?

Figyelt kérdés
Van egy HP Probook 4720s XX835EA laptopom, 180 ezer forintért vettem 2011. karácsonyán, gondolkodtam rajta újítok, s lecserélem, mégis 6 éves. Mai nap voltam egy üzletbe, ahol kipróbáltam egy új Dell Vostrot, a minősége borzalmas, nem sokkal erősebb a Hp-mnál, s 150 ezer forintba kerül, még a tesóm ACER!!! E571-es Core i3 2348M laptopja is különb annál, pedig 115k-ért vette 2013 nyarán. Mitől ilyen túlárazottak a laptopok manapság? S leszögezném, hogy tisztelet a kivételnek. Egy kicsit elszomorító.
2018. febr. 23. 00:16
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
A legjobban az lepett meg a Dellben, hogy 1 perc alatt állt fel a rendszer, a HP-m 35 másodperc alatt, ebbe is egy HDD van pedig.
2018. febr. 23. 00:35
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
Dell,Hp,Sony alapbol draga laptopokat gyart
2018. febr. 23. 00:46
 3/15 A kérdező kommentje:
De 2011-2013-ig kb. hogy hogy nem ez volt jellemző? Az enyém is egy Probook.
2018. febr. 23. 00:50
 4/15 anonim ***** válasza:
52%
nem drága az csak te vagy csóró
2018. febr. 23. 00:54
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

van rá kereslet, mászik fel az áruk.

Illetve azt se felejtsd el, hogy létezik infláció, a 2011-ben 180e-t vett notebook ma már 230e körül van.

Erre rájön a memória hiány (8gb ddr4 ram 30e, 2 éve meg azért sírt mindenki mert 10 helyett 12-ért mentek), a magyarországi külön merevlemez adó meg pár apróság és máris megvan a drágulás.

2018. febr. 23. 08:48
 6/15 anonim ***** válasza:
68%

Nem azért, de pont, hogy olcsóbbak lettek a laptopok. Míg 7-8 évvel ezelőtt 160-180 ezer volt egy használható laptop és 120 körül a legalja, addig ma 130 körül már elég jót kapsz és 80 ezer a belépő szint.

A Dell Vostro egy jó középkategóriás sorozat, de nem mindegy, hogy mennyi RAM, SSD vagy HDD van-e benne és milyen rendszer van rajta.

A boot idő pedig nem a legfőbb mérőszám egy gépnél. Egy üzletben kipróbált darabnál, amire ki tudja, mit telepítettek, mégis hogy mérted le, hogy alig erősebb a mostani gépednél?

2018. febr. 23. 09:22
 7/15 anonim ***** válasza:
2018. febr. 23. 09:35
 8/15 anonim ***** válasza:
Mert dollárban vannak az IT cuccok árai megahtározva és 2011 óta magasabb a dollár árfolyama.
2018. febr. 23. 12:57
 9/15 anonim ***** válasza:

Azért, mert így is veszik. Sokak telibesz*rják, hogy ócska anyagokból készül, vagy egy rémálom szétszedni, sőt sok ember azt sem tudja, hogy ezeket az eszközöket is takarítani kell belül. Nekik az is mindegy, hogy mi van benne, mert úgyis "egyik informatikus ismerős ezt javasolta". Akinek meg komolyabb gép kell, az vagy úgyis körbenéz, vagy csak vesz valamit jó drágán, aztán jön ide önigazolásért, hogy mekkora üzletet csinált.

Emellett ott van még az a tény is, hogy ma azért nem annyit keresünk, mint mondjuk 6 éve. A gyártók meg nem tarthatják örökké ugyanazon az áron az eszközöket így.

Egyébként amit én javasolni szoktam, ha valaki minőségi gépet szeretne olcsón: Válassz használt üzleti gépet. Több boltban, embernél is kaphatsz ilyet, szinte patika állapotban, garanciával is akár. Nem akarok konkrétan reklámozni senkit, viszont Hardveraprón van több ilyen eladó is, az értékelések alapján tudsz róluk tájékozódni is. Sőt, van, aki újakat is árul, bolti ár alatt, de garanciával, és számlával.

2018. febr. 23. 13:21
 10/15 A kérdező kommentje:
Ja szomszédom a laptopsystemtől vette a thinkpadjét, tényleg szép állapotú. Tehát a dollárárfolyam. Egyébként biztos jó a Vostro. De példaképp ott vannak a mai Thinkpadok, fokozatosan lerontották a minőségét, de a 300-400 ezret elkérik értük. Ez a félelmetes, s közben marha drágák. Most lehet ez érvelési hiba, de akkor is...
2018. febr. 23. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!