Manapság mitől ilyen drágák a számítógép alkatrészek?
Szeretnék venni/összerakni egy újabb pc konfigurációt, nézegettem a bluechip, ipon...stb. oldalakon az alkatrészeket és mondhatni ledöbbentem.
(Oké, elismerem az utóbbi 1-2 évben abszolút nem is foglalkoztam, nem nézegettem semmilyen hardvert. Nem foglalkoztam a témával, tehát meglepetésként ért a dolog).
Egy normálisabb általános felhasználású gépet sem lehet már olcsóbban összerakni. (használtat pedig semmiképpen sem veszek!)
Rosszul látjátok. Nem az alkatrészek drágák, hanem mi keresünk keveset. Aki hazavisz havonta 3-4 ezer eurot, az könnyen kicsengeti évente az 1000-1500 euros gép árát minden évben.
Amíg ilyen hatalmas a kereslet, addig sem a gyártót, sem a forgalmazót nem érdekli, hogy sokan nem tudják megfizetni a legújabb technikát, így sem bírják ellátni a boltokat.
Én most raktam össze egy i7 8700k konfigot 250K-ból. A videokártya marad a régi GTX 770. Nekem ez a kártya is bőven hozza amit kell, pár pixel miatt nem fogok 300k+ -os 1080-ast venni. A régi gépem: intel 8400 3.0GHz-es proci, 4GB 800-as RAM, GTX 770-es videokártya.
Ezzel hoztam a következőket:
- World of Tanks: uniqum játékos
- Smite: ranked silver
- War Thunder: 100-as szint, realistic/simulator mode 73% győzelmi ráta.
- Escape from Tarkov: level 39
... csak hogy egy párat említsek. Vagyonokat az költsön a gépre szerintem aki e-sportoló, kőgazdag, vagy aki megteheti de minek... :D
... ja vagy aki hosszú távra tervez a konfiggal, de az évi 1500 dolláros költekezés a gépre számomra az agyhalál kategóriát képviseli, ha nem tartozik bele a felsoroltakba (ez a saját véleményem, ha más másként gondolja ám legyen, ez engem semmiben sem fog érinteni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!