Win 10 pro elakad a boot közben és újraindul folyamatosan amikor bent van az optikai helyén egy hdd. Egy héttel ezelőttig tökéletesen működött. Mi lehet a gond?
Már feltettem egy friss tiszta telepített win 10-t, kicseréltem a beépítő keretet, teszteltem másik vinyóval, de semmi eredmény.
Ha a Boot Menü-vel indítom akkor elindul és látni mindent , lehet is használni gond nélkül.
Mi a laptop pontos modellszáma, vagy asztali gépnél az alaplap modellszáma?
BIOS-ban a BOOT sorrendet próbálnám állítani.
Valószínűleg a két HDD közül csak az ODD helyére betett meghajtón (mint elsőn?) keres rendszert.
Lépj be a BIOS-ba:
- bekapcsológomb melletti pici gombbal kapcsold be a gépet, és a megjelenő menüben válaszd a BIOS Setup pontot
- vagy bekapcsoláskor, illetve bekapcsolás után egyből nyomogasd az F2 vagy Fn+F2 kombinációt.
BIOS-ban a Boot pontnál alul mik látszanak? (hány SATA HDD vagy egyéb?)
Ebben a videóban is végiglépegetnek a BIOS-on:
"Egy héttel ezelőttig tökéletesen működött."
Történt ekkor hardvercsere, vagy lényeges rendszer-szoftver módosítás?
Windows újratelepítésnél "csak" formáztad a rendszer-partíciót, vagy törölted és újra létrehoztad?
Esetleg Windows alól próbáld újraépíteni az indítható rendszerek listáját.
Parancssorba:
bootrec /rebuildbcd
Hányat talált? 0 vagy 1 esetleg több?
Forrás: [link]
"amikor tökéletesen működött"
szombat délután kikapcsoltam, lehet hogy frissítéssel kapcsolt ki, nem emlékszem pontosan, másnap elutaztam , ahol már nem indult.
Mire meguntam, feltettem újra a win10-t
Telepítésnél töröltem minden particiot, majd újra osztottam esz formáztam a telepítő lemezkezelőjével.
UEFI-s USBről telepíttem.
"Bootrec /rebuildbcd"
C:\Windows\system32>bootrec / rebuildbcd
'bootrec' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
Ha jól gondolom újra kellene írni a hiányzódolgot :(
Még egy dolog, a Seagate lemez van most az optikai helyén, amin eredetileg volt a rendszer.De már azt is töröltem, formáztam!
Viszont ha kiveszem az optikai helyéről a vinyót, elindul a gép az SSDről.
Csak annyit jelent, hogy nem ismeri fel ezt a parancsot. (rossz a leírás)
Próbáld a Windows telepítőről javítani:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!