Most tényleg megfognak szűnni hamarosan a CD DVD BLU-RAY lemezek, optikai meghajtók, asztali DVD lejátszók, mini hifi-k is?
Akkor ha veszek új hifit egyszer, akkor hogy fogom lejátszani az eredeti zenei CD-t, meg sok írott zenéket?
Ez szintén az asztali DVD lejátszókra is értem, több mint 100 ezer forintot költöttem régebben üres DVD lemezekre.
Igen, előbb-utóbb a floppy lemez és a VHS kazetta sorsára jut a CD/DVD is, mégpedig az alábbi okokból:
- Egyre kevésbé használják az optikai lemezeket.
- A CD kapacitása kevés, audio CD-t mát szinte senki sem vesz, mert a netről jön minden.
- DVD filmekkel ugyanez a helyzet, filmet már streamen néz az ember, vagy letölti
- Telepítő programokat, drivereket már netről tölti mindenki, nem lemezen kapja
- Archiválni már felhőbe szokás, nem lemezre
- Adatok hordozására pendrive és külső HDD szokás, nem optikai lemez
- Kapacitáshoz képest drágák a lemezek, ráadásul nagyok és kényelmetlenek
- A Bluray soha nem terjedt el igazán
- A fentiek és más okok miatt már az új laptopok jó részében nincs is optikai meghajtó
Ergo: még kb 5-6 évig lesz valami létjogosultsága a lemezeknek, aztán el lesznek felejtve.
Tipp szerint még 7-8 évig fognak asztali DVD lejátszókat árulni, meg 8-10 évig PC-be építhetőket, lemezeket meg úgy még 15 évig, aztán vége.
De már leáldozóban van az optikai lemezek kora, szóval 5 év múlva már alig fogja bárki használni ezeket.
Ami fontos, arról csinálj másolatot felhőbe és kész.
Engem a kazettás magnók nem érdekelnek, csak a két kazettás 3 CD-s voltos lemezjátszós hifik érdekelnek, sajnos ezeket már nem gyártsák. Én még 2008-ban vettem ilyen hifit, lejár az egyik CD akkor automatikusan el indul a következő CD, lejár az egyik kazetta el indul automatikusan a másik kazetta.
Szerintem ilyent már többet nem gyártanak, és kazettás magnókból is kevés van már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!