Ismeretlen eszköz a wifi hálón de vannak adatai? Hon Hai Precision?
Ha lefuttatok egy mac address scannert a helyi hálón szépen felderít mindent a routertől kezdve a laptopig még a wifis nyomtatót is.
Minden mac addressnek megvan a gazdája, kivéve egyet:
ld. a mellékelt kép
ennyit tudni róla. Hon Hai Precision. És folyamatosan aktív.
Mi lehet ez?
Ennyiből nem lehet tudni. Neked kell tudni hogy mi van otthon
Ha ráguglizol, valamilyen foxconn cucc
Nem tudom mekkora hálózat, de ha nem vagytok rajta túl sokan akkor állítsd be MAC szűrést és ezt az ismeretlen eszközt ne engedélyezd.
Szerintem gyorsan előkerül a tulajdonosa valami mobiltelefonnal, vagy tablettel, hogy nem tud csatlakozni.
Akkor annak hogy kerül az eszköze a lokális hálózatba?
Véletlenül nem fut valahol egy virtuális gép?
"Akkor annak hogy kerül az eszköze a lokális hálózatba? "
???? Tudja a wifi jelszót azzal csatlakozik a laptopja. És gondol egyet és beüzemel egy titkos ip camet is valahol eldugva.
Hogy miért? Hát azt ő tudja.
Szórakozás? Kukkolás? Zsaroláshoz muníció gyűjtése? KOllegák titkos kihallgatása?
Nem vicc de már többen felfigyelek rá hogy a főnök olyan beszélgetéésekről is tud amiről nem tudhat elvileg mert ott se volt.
Aztán lehet megy az ip cam és aktív a mikrofon is?
"Persze az is megoldható hogy letiltod az adott mac-et"
Nem én vagyok a router üzemeltetője nem férek hozzá.
Én csak egy user vagyok aki net scanninget azt futtat de routerhez nem fér hozzá.
Nem is értem ezt a birkaságot gondolod ha netadmin lennék még ott lenne ez az eszköz?
#8 Ha te csak egy user vagy egy munkahelyi hálózaton, akkor nem sok közöd van hozzá, hogy ki kap hozzáférést és ki nem.
Ez a rendszergazda felelőssége.
És nemigen kell tekintettel lennie a paranoiádra.
"És nemigen kell tekintettel lennie a paranoiádra."
De ha netán kiderül hogy a cégvezetés egy rejtett ip kamerát üzemeltet a dolgozók tájékoztatása nélkül és av megfigyelést folytat rejtetten az BŰNCSELEKMÉNY.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!