Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Linuxos laptop?

Linuxos laptop?

Figyelt kérdés

Van kifejezetten olyan laptop ami linux-kompatibilisre lett fejlesztve? Szoval hogy a hardverekre mint pl. Videokartya, hangkartya, alaplapi chip, halokartya stb. Van szoftveres tamogatas, illesztőprogramok?

Acer-t hasznalok mar egy ideje de az ATI Radeon kártyának nincs csak mókolt illesztoje, az NVIDIA meg hát szintén nem epp linuxbarat.

2018. febr. 15. 07:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Közben megtaláltam, hol olvastam erről, nem is olyan régen....

[link]

"a legtöbb elérhető driver már eleve a gépen van. Ezeket sokszor hobbiból fejleszti a Linux közösség de sokszor szerencsére a gyártók is fejlesztik őket és a Linux kernelek, valamint egyéb projektek rendelkezésére bocsátják a kódokat. Összegezve tehát Linux esetén a legtöbb szükséges driver már eleve megtalálható a rendszerben, nem kell vadászni rájuk..."

""Ezeket sokszor hobbiból fejleszti a linux közösség....vagyis készítenek jobb illesztő programokat, mint azt írtam :-)

2018. márc. 3. 17:42
 12/17 A kérdező kommentje:
(IBM) Lenovo T420 - vélemények?
2018. márc. 13. 12:24
 13/17 anonim ***** válasza:

Mivel Thinkpad, ez is az örök darab kategóriába tartozik. De ha már ilyenben gondolkodsz, akkor az X szériásokat nézd meg, ezek külföldről behozott használt üzleti laptopok.

[link]

2018. márc. 13. 13:33
 14/17 anonim ***** válasza:
ThinkPad-ből olyat még nem láttam, amin nem ment volna a Linux. Van otthon egy, a típusát nem tudom fejből, de van vagy 15-20 éves... Lubuntu, Debian, Void Linux, Slackware, minden frankón megy rajta.
2018. márc. 13. 15:21
 15/17 A kérdező kommentje:
Ahha
2018. márc. 25. 14:05
 16/17 anonim ***** válasza:
A Thinkpadok jók, sok évig megbízhatóan működnek, nekem is Ubuntus van.
2018. márc. 25. 14:08
 17/17 A kérdező kommentje:

Igazából valamikor régen a szüleim laptopjára próbáltam egy Lubuntu -t, az egy IBM ThinkPad T-valami szériás volta, de az nem ismert fel egyből mindent, elég nyögvenyelős volt 2 nap után ment vissza egy XP.

Ellenben rengetegen ajánlják a T420-at.

Ezen dolgok kettőssége miatt is kérdeztem fentebb ezt az IBM/Lenovo dolgot

2018. márc. 25. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!