Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet Windowst telepíteni egy...

Lehet Windowst telepíteni egy Linuxos laptopra?

Figyelt kérdés

Egy olyan laptopot vennék, amin alapból van Linux op. rendszer telepítve. Azért venném ezt, mert ez jóval olcsóbb, mint amin Windows van.

De végül úgyis Windowst szeretnék telepíteni rá, mert a Windows már megvan nekem külön DVD-n, valamint ezt a rendszert ismerem és tudom kezelni.

A kérdésem, hogy egy olyan laptopra, amin Linux van telepítve alapból gyárilag, lehet-e komolyabb szakértelem nélkül teljesen eltávolítani a Linux rendszert minden fájl-jával együtt és Windowst telepíteni helyette?

Ha igen, hogyan?

2015. szept. 19. 16:25
 1/7 Trevor. ***** válasza:
100%

Igen.

Csak bebootolsz és a mostani Linux (valószínűleg ext4) partícióját NTFS-re formázod és arra telepíted a Win-t.

2015. szept. 19. 16:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
ha van hozzá driver, akkor igen. Felmész a gyártó honlapjára és leellenőrzöd. De nagy eséllyel van.
2015. szept. 19. 16:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a kérdésben írtad, hogy drágábban van Windows-al (akkor ugyanez csak nem Linux-os) akkor erre is tehetsz. A legtöbb laptopra, amin alapból Linux van, arra Win-t is tehetsz. Egy tiszta telepítés és kész. Ha nem értesz hozzá írd a laptop nevét és leirjuk a bootolást dvd-ről. Ha 8-at vagy 10-et raksz fel azok nekem mindig feltettek minden drivert. Ha felrakod a rendszert, minden frissítést, akkor már használható is.
2015. szept. 19. 16:42
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszaitokat.

ma 16:42

Ezt szeretném megvenni.

[link]

És 64 bit-es Windows 7-et szeretnék telepíteni.

2015. szept. 19. 16:48
 5/7 anonim ***** válasza:
60%

ha akarod a windows 7-et frissítheted tízre, mert van hozzá driver.

nem ajánlom minden megtartását, mert lehetnek bugok. hanem a személyes fájlok megtartásával frissíts.

2015. szept. 19. 17:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Köszi ez a 3543 elég jó :D sok helyen láttam már kiplakátolva is. Bevallom, Windows 7-el senmi tapasztalatom nincs :( XP után 8, 8.1 aztán 10-et használtam. De 8.1 és 10 felrakott minden drivert, telepítéshez meg megnéztem Google-en, hogy melyik gombot nyomjam indításnál a bioshoz aztán hogy ott mit állitsak be. Pendrive-ról telepítettem. Lehet lemezről lassabb lesz de a lényeg ugyanaz.
2015. szept. 19. 17:09
 7/7 Tom Benko ***** válasza:
100%
Lehet, miért ne lehetne? A telepítés elég egyszerű, beteszed a telepítőlemezt, amit a boltban megvettél, bootolsz róla, és onnantól a win telepítését a szokott módon elvégzed.
2015. szept. 20. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!