Egy olyan laptopot vennék, amin alapból van Linux op. rendszer telepítve. Azért venném ezt, mert ez jóval olcsóbb, mint amin Windows van.
De végül úgyis Windowst szeretnék telepíteni rá, mert a Windows már megvan nekem külön DVD-n, valamint ezt a rendszert ismerem és tudom kezelni.
A kérdésem, hogy egy olyan laptopra, amin Linux van telepítve alapból gyárilag, lehet-e komolyabb szakértelem nélkül teljesen eltávolítani a Linux rendszert minden fájl-jával együtt és Windowst telepíteni helyette?
Csak bebootolsz és a mostani Linux (valószínűleg ext4) partícióját NTFS-re formázod és arra telepíted a Win-t.
2015. szept. 19. 16:26
2/7 anonim válasza:
ha van hozzá driver, akkor igen. Felmész a gyártó honlapjára és leellenőrzöd. De nagy eséllyel van.
2015. szept. 19. 16:36
3/7 anonim válasza:
Mivel a kérdésben írtad, hogy drágábban van Windows-al (akkor ugyanez csak nem Linux-os) akkor erre is tehetsz. A legtöbb laptopra, amin alapból Linux van, arra Win-t is tehetsz. Egy tiszta telepítés és kész. Ha nem értesz hozzá írd a laptop nevét és leirjuk a bootolást dvd-ről. Ha 8-at vagy 10-et raksz fel azok nekem mindig feltettek minden drivert. Ha felrakod a rendszert, minden frissítést, akkor már használható is.
ha akarod a windows 7-et frissítheted tízre, mert van hozzá driver.
nem ajánlom minden megtartását, mert lehetnek bugok. hanem a személyes fájlok megtartásával frissíts.
2015. szept. 19. 17:09
6/7 anonim válasza:
Köszi ez a 3543 elég jó :D sok helyen láttam már kiplakátolva is. Bevallom, Windows 7-el senmi tapasztalatom nincs :( XP után 8, 8.1 aztán 10-et használtam. De 8.1 és 10 felrakott minden drivert, telepítéshez meg megnéztem Google-en, hogy melyik gombot nyomjam indításnál a bioshoz aztán hogy ott mit állitsak be. Pendrive-ról telepítettem. Lehet lemezről lassabb lesz de a lényeg ugyanaz.
2015. szept. 19. 17:09
7/7 Tom Benko válasza:
Lehet, miért ne lehetne? A telepítés elég egyszerű, beteszed a telepítőlemezt, amit a boltban megvettél, bootolsz róla, és onnantól a win telepítését a szokott módon elvégzed.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!