Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért akad az UHD videó a...

Miért akad az UHD videó a gépemen?

Figyelt kérdés

Előre szólók: GTX 1080 Ti + i5-7500, 16GB RAM

pl. letöltöm ezt: [link]

és teljesen akad a VLC-vel. Nálatok is? Hogy lehetne rábírni a rendes működésre?

Már végig mentem ezen: [link]

De csak annyit segített, hogy kevesebb lett a beakadások száma.

Mi lehet a gond?

2018. jan. 21. 22:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Észre vetted-e, hogy 24fps-el rendelkezik a videó? Lehet azért, de csak lehet :D Az pont hogy az emberi szem által még folyamatosnak érzékelhető videók képkockasebességének minimuma. Egyébként leszedtem és ránéztem én is. Eléggé fura volt a végeredmény. VLC kegyetlenül szaggatva, ilyen 5-10mp-enként egy képet megjelenítve, de lejátszotta. A Filmek+Tv nem jelenítette meg a képet. Media player sem jelenített meg képet. Mindez mellett a procim 100-on pörgött. Jó, nem is i5-öm van, csak egy G4400-am. Viszont összehasonlításképp, van egy film lent nekem. Valerian és az ezer bolygó városa amúgy, de ez nem fontos. A lényeg, fullHD-s minőségű és mikor lejátszom akkor mindegyik médialejátszó csak 5%-ot eszik a prociból. Na már most, ha abból indulok ki, hogy a 4K a fullHD négyszerese akkor arra következtetek, hogy 4x akkora erőforrás is kell neki, azaz esetemben a prociból 20%-ot fog vinni nem 100%-ot. Nem is biztos, hogy egyáltalán stimmel az a fájl. Vagy neked tök8 melyik 4K tartalomról van szó, akkor is ilyen?
2018. jan. 22. 00:20
 2/12 anonim ***** válasza:
Amúgy nekem RX 560-om van (nem D, 4GB verzió) és 8GB HyperX Fury DDR4 RAM-om.
2018. jan. 22. 00:23
 3/12 anonim ***** válasza:

Akkor én mit mondjak az öreg vasamon - i5-4570, R7 250, 16 GiB RAM - Linux Mint 18.3, VLC 2.2.2 mellett: itt is akad bármiféle VDPAU ellenére is, processzor 300%-on.

Főleg az nem tetszik neki, amikor a barna szépség előtűnik a csalitosból és a kamera követi őt - a gépnek nincs szépérzéke. ;)

2018. jan. 22. 01:33
 4/12 anonim ***** válasza:
A vlc meg nem igazan kezeli a 4k-at probald ki k-lite codec packkal
2018. jan. 22. 02:02
 5/12 anonim ***** válasza:
Felváltva használos VLC-t és BSPlayert, az utobbi rendesen lejátszotta.
2018. jan. 22. 11:10
 6/12 A kérdező kommentje:

#1: A filmek általában 24 FPS-el vannak legyártva, a moziban is. Nyilván a moziban is panaszkodnék, ha a 24FPS nálam akadást jelentene. Itt az akadást a meg-meg állást és sokáig egy képkocka hosszú másodpercekig való bámulását értem.

Valamint elindíthatnék akár egyszerre 10 sima filmet is, a gépnek meg se kottyan.

A 4K pedig nem 4-szerese a FullHD-nak, csak a HD-nak.

Többinek köszönöm, BSplayerrel már egész jól lejátssza, bár vannak benne még enyhe droppok.

2018. jan. 22. 19:25
 7/12 anonim ***** válasza:
Akárhol olvastam utána azt igazolta, amit eddig is tudtam, hogy a 4K a FullHD négyszerese.
2018. jan. 23. 21:59
 8/12 anonim ***** válasza:
2018. jan. 23. 22:04
 9/12 anonim ***** válasza:
Csak a kíváncsiságom miatt lepróbáltam BSplayer-el én is. Az eredmények szinte ugyanazok mint a kérdezőnek.
2018. jan. 23. 22:12
 10/12 A kérdező kommentje:

1920x1080 > 3840x2160 Hát akárhogy szorzok/osztok ez bizony nem négyszerese :D De hát mindenki más iskolába járt...

Igen BSPlayerrel egy fokkal jobb, de nem az igazi még mindig sajnos. :(

2018. jan. 28. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!