Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem ad képet a számítógép?

Miért nem ad képet a számítógép?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem a régi gépemhez egy újabb videokártyát (HD4850). Beszereltem a gépbe, de képet vmiért nem ad. A ventilátor felpörög, de nincs kép.

Megnéztem a másik gépemben, ott tökéletesen működik.

Mi lehet a probléma?

A régi gép (amibe szánom a kártyát):

Alaplap: MSI G41M P26

CPU: Intel Pentium 4 631 3,0GHz

Memória: 2*2GM DDR3 1333MHz

Táp: LC Power 420W

A tápnak nincs a videokártyához szükséges 6 tűs tápcsatlakozója, de van nekem egy molex-6 tűs pci-e táp átalakítóm, amivel próbáltam, de ezzel akar működni (pedig a venti pörög és nem jelez hibát a gép).

Megpróbáltam úgy is, hogy a videokártya külön, egy másik tápról kapta az áramot, de így sem volt jó (ott is használtam az átalakítót). Lehet az átalakító hibás?

Egyébként a gép működik, mert egy régi videokártyával (Radeon X300SE), aminek nem kell külön tápcsatlakozó, tökéletesen működik.

Valakinek van valami ötlete?

2018. jan. 10. 19:30
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, valóban ez az utolsó lehetőség maradt, hogy a tápot átrakom és megnézem úgy. Egyébként tudom, hogy ez az LC Power nem éppen egy minőségi holmi, de ezt a gépet se komoly felhasználásra szánnám, gondoltam azért megfelelő tud lenni. Főleg ha azt vesszük, hogy kemény 1300 Ft-ba került az egész cucc: táp, gépház, alaplap, RAM, CPU meg a X300-as videokártya. A HD4850-et külön vettem, tervezek még egy 4 magos, 775-ös CPU-t (Q9500). Régebbi játékokra és egyéb felhasználásra még jó lehetne, csak sajnos nem akar működni.
2018. jan. 14. 21:03
 12/13 anonim válasza:

Gondolom nem 1300Ft-ba, hanem inkább 13.000Ft-ba került...

Nem rossz kis masina, de én nem költenék rá, megy amíg megy és kész. Én pl már nem vállalok 2.generáció alatti i-szériás gépeket se, pláne SSD nélkül, mert egyszerűen lejárt az idejük. Egy több mint 10 éves gépre nem éri meg költeni, mert az alkatrész árak a rákényszerültség miatt sokkal drágábbak, de nem hozzák azt a szintet amit egy olcsóbb és újabb komponens hoz. Próbáld meg életre kelteni a 4850-el és zárd le. Plusz a tápnak a 9W-os plusz fogyasztás is...nem sok, de jobb ha nincs!

2018. jan. 15. 23:46
 13/13 A kérdező kommentje:
Nem elírás volt, tényleg 1300Ft volt az egész.
2018. jan. 16. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!