Miért nem ad képet a számítógép?
Nemrég vettem a régi gépemhez egy újabb videokártyát (HD4850). Beszereltem a gépbe, de képet vmiért nem ad. A ventilátor felpörög, de nincs kép.
Megnéztem a másik gépemben, ott tökéletesen működik.
Mi lehet a probléma?
A régi gép (amibe szánom a kártyát):
Alaplap: MSI G41M P26
CPU: Intel Pentium 4 631 3,0GHz
Memória: 2*2GM DDR3 1333MHz
Táp: LC Power 420W
A tápnak nincs a videokártyához szükséges 6 tűs tápcsatlakozója, de van nekem egy molex-6 tűs pci-e táp átalakítóm, amivel próbáltam, de ezzel akar működni (pedig a venti pörög és nem jelez hibát a gép).
Megpróbáltam úgy is, hogy a videokártya külön, egy másik tápról kapta az áramot, de így sem volt jó (ott is használtam az átalakítót). Lehet az átalakító hibás?
Egyébként a gép működik, mert egy régi videokártyával (Radeon X300SE), aminek nem kell külön tápcsatlakozó, tökéletesen működik.
Valakinek van valami ötlete?
A 7-es saját kommented alapján itt tényleg kicsit komolyabb problémáról van szó. Én először, még a régi VGA-val megpróbálnék egy alaplapi BIOS-t frissíteni, illetve átnézni a beállításokat, pl. hogy a gép start-nál a megfelelő PCI-Expressz-csatlakozón kezdjen inicializálni.
Ezek mellett elemlámpával, esetleg nagyítóval átnézném a csatlakozásokat; sajnos a csatlakozások között is vannak néha fizikai eltérések, noha mindegyik egy szabvány szerint készült. A tűrés hiába illetve az idő vasfoga néha meg tudja tréfálni az embert.
Ez után nekem se jut jobb eszembe mint a táp, az LC-Power mindenre jó csak arra nem amire tervezték... Viszont én ilyent nem mernék bejátszani, hogy egy VGA egy másik tápról kapja az ellátást. Ha minden kötél szakad akkor rakd át a "rendes" gépedből az egész tápot ebbe kis "régi" gépbe. Remélem segítettem valamit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!