Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem ad képet a számítógép?

Miért nem ad képet a számítógép?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem a régi gépemhez egy újabb videokártyát (HD4850). Beszereltem a gépbe, de képet vmiért nem ad. A ventilátor felpörög, de nincs kép.

Megnéztem a másik gépemben, ott tökéletesen működik.

Mi lehet a probléma?

A régi gép (amibe szánom a kártyát):

Alaplap: MSI G41M P26

CPU: Intel Pentium 4 631 3,0GHz

Memória: 2*2GM DDR3 1333MHz

Táp: LC Power 420W

A tápnak nincs a videokártyához szükséges 6 tűs tápcsatlakozója, de van nekem egy molex-6 tűs pci-e táp átalakítóm, amivel próbáltam, de ezzel akar működni (pedig a venti pörög és nem jelez hibát a gép).

Megpróbáltam úgy is, hogy a videokártya külön, egy másik tápról kapta az áramot, de így sem volt jó (ott is használtam az átalakítót). Lehet az átalakító hibás?

Egyébként a gép működik, mert egy régi videokártyával (Radeon X300SE), aminek nem kell külön tápcsatlakozó, tökéletesen működik.

Valakinek van valami ötlete?

2018. jan. 10. 19:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
lehet rossz a videokártya, vagy monitor kábel,csatlakozó a rossz
2018. jan. 10. 19:40
 2/13 A kérdező kommentje:
Egyik sem rossz. A videokártyát ugyanazzal a monitor kábellel és monitorral megnéztem a "normál" gépemben és ott működik, van kép.
2018. jan. 10. 19:48
 3/13 anonim ***** válasza:
Reseteld a BIOS-t és ha így sem működik akkor bizony a táp nem adja le a megfelelő áramot. A molex-6 tűs átalakításos megoldás nem túl szerencsés ilyen kajak kártyához hiszen a molex jóval kisebb áramra képes.
2018. jan. 11. 14:29
 4/13 A kérdező kommentje:
Ezzel a géppel valamiért sehogyan sem akar képet adni a kártya. Megpróbáltam most úgy is hogy a normál gépem tápjáról, 6 tűs pci-e táppal adtam neki áramot és így se működik. Úgy is megpróbáltam, hogy a normál gépemről molex átalakítóval adtam neki áramot és így sem jó. Lehetséges, hogy a videokártya nem kompatibilis az alaplappal?
2018. jan. 11. 17:40
 5/13 A kérdező kommentje:
Ja és a BIOS-t is reseteltem.
2018. jan. 11. 17:40
 6/13 anonim válasza:
Velem is volt ilyen.Nekem a felbontás miatt. Én kivettem a videokártyát majd feltelepítettem a drivert , ezután vissza tettem a kártyát a gépbe és volt kép.
2018. jan. 12. 23:48
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem, sajnos így sem jó. Az a baj, hogy egyáltalán nem ad képet. Tehát ahogy bekapcsolom a gépet, már se a BOOT-olásnál, sem a Win betöltésekor nem kapok képet. A monitor végigkeresi az összes csatlakozót, kiírja, hogy HDMI, VGA, DVI, de egyiken sincs jel. Egyébként az is érdekes, hogy amikor berakom az új kártyát (HD4850), akkor a gép felpörög, majd leáll és ezt eljátssza 3-szor mire sikerül folyamatosan üzemelnie. Viszont ha külön tápról hajtom a videokártyát akkor nincs ilyen. Persze képet semmikor sem ad.
2018. jan. 13. 11:34
 8/13 anonim válasza:
Akkor az bizony Táp lesz!
2018. jan. 13. 11:48
 9/13 A kérdező kommentje:
Hát lehet, hogy gyenge neki, de akkor ha külön tápról hajtom meg, vagy a másik gép 6 tűs csatlakozójáról, úgy miért nem működik?
2018. jan. 13. 12:16
 10/13 anonim válasza:

A 7-es saját kommented alapján itt tényleg kicsit komolyabb problémáról van szó. Én először, még a régi VGA-val megpróbálnék egy alaplapi BIOS-t frissíteni, illetve átnézni a beállításokat, pl. hogy a gép start-nál a megfelelő PCI-Expressz-csatlakozón kezdjen inicializálni.

Ezek mellett elemlámpával, esetleg nagyítóval átnézném a csatlakozásokat; sajnos a csatlakozások között is vannak néha fizikai eltérések, noha mindegyik egy szabvány szerint készült. A tűrés hiába illetve az idő vasfoga néha meg tudja tréfálni az embert.

Ez után nekem se jut jobb eszembe mint a táp, az LC-Power mindenre jó csak arra nem amire tervezték... Viszont én ilyent nem mernék bejátszani, hogy egy VGA egy másik tápról kapja az ellátást. Ha minden kötél szakad akkor rakd át a "rendes" gépedből az egész tápot ebbe kis "régi" gépbe. Remélem segítettem valamit...

2018. jan. 14. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!