Akik erősebb Intelről váltottak Ryzenre. Megbántátok?
Most egy i7 2600k-t használok, de néha már jobban pörög mint a videokártya. Előtte egy FX-em volt de mikor betettem mellég egy 1060-at már éreztem, hogy kezd nagyon kevés lenni. Most adnék még egy esélyt az AMD-nek.
Konkrétan egy Ryzen 5 1600X-et néztem. Biztos, hogy lenne érezhető teljesítménynövekedés, főleg ha a VGA-t is lecserélem, de e mellé már nem hiszem, hogy kéne majd erősebb kártya.
Nézz szét még ezen a csatornán, találsz több játéktesztet is amiben a tuningolt 1600X és 2600K van összehasonlítva.
https://www.youtube.com/watch?v=LVU5q7-Pmyo
Én nagyon úgy érzem, hogy ha csak a játékosteljesítmény nézzük, felesleges a 2600K-t cserélni.
Én egyáltalán nem bántam meg a dolgot. i7 6700K-m volt, egy Z170-es lappal, majd ebből lett egy Ryzen 1800X, és egy X370-es alaplap. Egyszerűen elegem lett abból, hogy közel 200e Ft-ért még nekem kell kicserélnem azt a trágyát, amit a processzor és a fémsapka közé hánynak, ezzel bukva a garanciát, a processzort, mint hímes tojást kell az alaplapba illeszteni, hála az LGA-nak... Aztán meg ha váltanék 8700K-ra, mert kifejezetten jól jönne az a +2 fizikai mag, azt bizony már csak alaplappal együtt lehet, mert épp olyan kedvük volt a mérnököknek. De ha alaplapot is vennék, nemsoká itt a Z390, így a Z370 már megint fejlesztési zsákutca lenne az eddigiek alapján. Na meg ott a Management Engine botrány is.
A Ryzen sem hibátlan, a memóriákkal volt gondom (nem Ryzen kompatibilisek, de ilyen árak mellett én nem váltok), és kényesebb is a feszültségekre, de ezekkel egyszer kellett 1 órát foglalkoznom, azóta gond nélkül megy. És ha akarok, lesz lehetőségem később újabb processzort is venni, lapcsere nélkül, amit nem kell kupaktalanítani, meg nem kell imádkoznom a csere alatt, hogy nehogy sérüljön egy láb.
Játékok alatt nem vettem észre eltérést, ugyanúgy fut minden, viszont ha épp virtuális gépet, szervert, vagy egyéb, sokszálas feladatot bízok rá, az érezhetően jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!