Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik processzorra-platformra...

Melyik processzorra-platformra építenétek, ha . (lent) és mit gondoltok az alábbi build-ről?

Figyelt kérdés

Most raknék össze PC-t egy ~210e forint értékben.

Látom,hogy az I5 7500 és a ryzen 1500x cirka 1 árban van.

De nem tervezek egy gyorsan új PC-t építeni,tehát egy 3-4 év múlva ha kevés lenne akkor nem vennék ezért új PC-t.Tehát úgy gondoltam Ryzen lenne,és húznám x év múlva talán.Illetve tesztek szerint kb 1 szint a kettő.Az OC Lehetőség szólt a Ryzen mellett...

Összeraktam egy build-et így próbaképp mit szóltok?

Corsair CX 450W

2x4 GB Crucial DDR4 2400mhz (nagyon drága a ddr4)

Ryzen 1500x

Asrock A320M PRO4

Inno3D GTX1060 6 gb.

Aerocool aero500

2017. dec. 7. 11:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Ryzen-re terveznék én is. Pláne, hogy most derült ki, hogy a Ryzen2 processzorok is am4 foglalatra épülnek majd, így csak bios update kell majd a régebbi alaplapoknak. Mondjuk én kezdésből 1600-ban gondolkoznék, illetve 2x8 ramban.
2017. dec. 7. 11:13
 2/5 anonim ***** válasza:
A proci jó választás, minden más cserés. A320 nem támogatja a tuningot, inkább b350. Ha már tuning akkor 3000mhz ram, ha 4 slotos az alaplap akkor később bármikor tudsz bővíteni még 2x4 gigával. Táp elég lehet, de ha hosszú távra tervezel lehet határeset lesz.
2017. dec. 7. 11:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Az a baj a keret véges nagyon :)

Így maradt a CX 450.

Egy jól bevált típus (anno CX430-am volt) gondolva ,hogy 65W proci meg 125w TDP VGA,nem osztott a 12v ág és erős is.

Alapjáraton fixen elég.Enyhébb tuningra is szerintem,de ha majd x (mondjuk 4-5) év múlva úgy lenne, hogy még sem elég,akkor cserélem.

A 2x4 GB DDR4 2400 mhz azért lett ,mert a keretet ez dobja nagyon meg ... mivel közel dupla árban van a ddr3-hoz képest.

Bár lehet külföldről rendelem, vagy hardverapro-ról mert newegg-en ddr4 3200 (G Skill) 2e forinttal drágább ,persze ide lehet áfa lesz,kitudja :)

2017. dec. 7. 12:10
 4/5 anonim ***** válasza:
USA-ból ne rendelj, mert vám áfa és szállítás rájön így már jóval drágább mintha itthon vennéd.
2017. dec. 7. 13:47
 5/5 A kérdező kommentje:

Persze ,csak már rendeltem onnan anno tápot,pasztát és kábeleket meg 2x4 GB Ram-ot.Kb 35%-kal volt olcsóbb a számla.

Általában olyasmit rendelek onnan ami örökélet +1 nap...VGA-t ilyesmit nem.

Akkor nem volt, de nem hiszem ,hogy most rendelek onnan ,mert nincs meg a differencia.

2017. dec. 7. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!