Melyik processzorra-platformra építenétek, ha . (lent) és mit gondoltok az alábbi build-ről?
Most raknék össze PC-t egy ~210e forint értékben.
Látom,hogy az I5 7500 és a ryzen 1500x cirka 1 árban van.
De nem tervezek egy gyorsan új PC-t építeni,tehát egy 3-4 év múlva ha kevés lenne akkor nem vennék ezért új PC-t.Tehát úgy gondoltam Ryzen lenne,és húznám x év múlva talán.Illetve tesztek szerint kb 1 szint a kettő.Az OC Lehetőség szólt a Ryzen mellett...
Összeraktam egy build-et így próbaképp mit szóltok?
Corsair CX 450W
2x4 GB Crucial DDR4 2400mhz (nagyon drága a ddr4)
Ryzen 1500x
Asrock A320M PRO4
Inno3D GTX1060 6 gb.
Aerocool aero500
Az a baj a keret véges nagyon :)
Így maradt a CX 450.
Egy jól bevált típus (anno CX430-am volt) gondolva ,hogy 65W proci meg 125w TDP VGA,nem osztott a 12v ág és erős is.
Alapjáraton fixen elég.Enyhébb tuningra is szerintem,de ha majd x (mondjuk 4-5) év múlva úgy lenne, hogy még sem elég,akkor cserélem.
A 2x4 GB DDR4 2400 mhz azért lett ,mert a keretet ez dobja nagyon meg ... mivel közel dupla árban van a ddr3-hoz képest.
Bár lehet külföldről rendelem, vagy hardverapro-ról mert newegg-en ddr4 3200 (G Skill) 2e forinttal drágább ,persze ide lehet áfa lesz,kitudja :)
Persze ,csak már rendeltem onnan anno tápot,pasztát és kábeleket meg 2x4 GB Ram-ot.Kb 35%-kal volt olcsóbb a számla.
Általában olyasmit rendelek onnan ami örökélet +1 nap...VGA-t ilyesmit nem.
Akkor nem volt, de nem hiszem ,hogy most rendelek onnan ,mert nincs meg a differencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!